Sommerhøjskole den 20.-27. juli 2019

 hoejskole (2)

 

DepressionsForeningen holder for 9. år i træk sommerhøjskole på Nordfyns Højskole. Derfor søger vi et fantastisk hold på 8 frivillige, der har lyst være med til at løfte denne opgave.

Som frivillig er du med til at gøre en stor og positiv forskel for mennesker, der er ramt af affektive lidelser - depression og bipolar lidelse - samt deres pårørende. Du vil opleve, hvordan mennesker kan blomstre op, støtte hinanden og udvikle et stærkt fællesskab på blot en uge.

Sommerhøjskolen bliver afviklet fra søndag den 21. juli til lørdag den 27. juli 2019 på Nordfyns Højskole. Alle frivillige mødes på Nordfyns Højskole lørdag den 20. juli, hvor vi laver de sidste forberedelser. Forude for dette afholder vi også et forberedende møde en hverdagsaften i juni.

 

 Læs mere her:

https://depressionsforeningen.dk/hojskolefrivillig/

Bliv ambassadør for vores #DepressionSucks-kampagne - og få et par gratis sokker

23-09-2014


Bliv ambassadør for vores #DepressionSucks-kampagne  - og få et par sokker

v

Skriv til sekretariat@depressionsforeningen.dk, hvis du vil være med eller kom med over på vores kampagnesite og følg med i kampagnen ... den begynder den 1. oktober!

#DepressionSucks! Derfor vil Depressionsforeningen gerne benytte Depressionens Dag d.1. oktober til at bekæmpe skam, stigma og tabu omkring depression. Det kan du hjælpe os med ved at dele et billede af dine orange sokker med hashtag #DepressionSucks d.1. oktober. Du kan også bestille et par orange kampagnesokker via sekretariat@depressionsforeningen.dk

Hvorfor, spørger du?
Fordi hver 6. dansker rammes af depression i løbet af deres liv. Alligevel hersker der tabu om sygdommen. Folk der er ramt, har svært ved at tale om det, og folk uden har svært ved at forstå det. Det kan være smertefuldt, ensomt og invaliderende at lide af depression. Mange føler skam og håbløshed og fortvivlelse. De kan have svært ved at bede om hjælp.

Med kampagnen ”DepressionSucks” ønsker DepressionsForeningen - på en lidt utraditionel måde - at få skabt opmærksomhed på sygdommen og de smertefulde konsekvenser den kan have, men også at det er muligt at komme sig og leve et godt liv, selv efter en svær depression. Vi vil tage livtag med skammen og håbløsheden.

Det er DepressionsForeningens håb, at vi med denne kampagne kan få skabt opmærksomhed omkring sygdommen og give folk en anledning til at være opmærksomme på deres medmennesker. Måske er der en i nærheden, som har brug for en hånd. Som depressionsramt har du – ud over god og effektiv behandling – brug for nogen, der indgyder håb og tilbyder støtte og forståelse. Ingen skal kæmpe kampen alene.

DepressionSucks