Bliv ambassadør for vores #DepressionSucks-kampagne - og få et par gratis sokker

23-09-2014


Bliv ambassadør for vores #DepressionSucks-kampagne  - og få et par sokker

v

Skriv til sekretariat@depressionsforeningen.dk, hvis du vil være med eller kom med over på vores kampagnesite og følg med i kampagnen ... den begynder den 1. oktober!

#DepressionSucks! Derfor vil Depressionsforeningen gerne benytte Depressionens Dag d.1. oktober til at bekæmpe skam, stigma og tabu omkring depression. Det kan du hjælpe os med ved at dele et billede af dine orange sokker med hashtag #DepressionSucks d.1. oktober. Du kan også bestille et par orange kampagnesokker via sekretariat@depressionsforeningen.dk

Hvorfor, spørger du?
Fordi hver 6. dansker rammes af depression i løbet af deres liv. Alligevel hersker der tabu om sygdommen. Folk der er ramt, har svært ved at tale om det, og folk uden har svært ved at forstå det. Det kan være smertefuldt, ensomt og invaliderende at lide af depression. Mange føler skam og håbløshed og fortvivlelse. De kan have svært ved at bede om hjælp.

Med kampagnen ”DepressionSucks” ønsker DepressionsForeningen - på en lidt utraditionel måde - at få skabt opmærksomhed på sygdommen og de smertefulde konsekvenser den kan have, men også at det er muligt at komme sig og leve et godt liv, selv efter en svær depression. Vi vil tage livtag med skammen og håbløsheden.

Det er DepressionsForeningens håb, at vi med denne kampagne kan få skabt opmærksomhed omkring sygdommen og give folk en anledning til at være opmærksomme på deres medmennesker. Måske er der en i nærheden, som har brug for en hånd. Som depressionsramt har du – ud over god og effektiv behandling – brug for nogen, der indgyder håb og tilbyder støtte og forståelse. Ingen skal kæmpe kampen alene.

DepressionSucks