Læs dagbog

En tur langs havnen og tilbageblik 🦢

En side i dagbogen "Dagen og vejen"
Skrevet af Åsa 1. august 2020 16:35

Idag gik vi tur langs havnen. Der er masser at se på. Mange badende mennesker og mange legende børn. Jeg følte det lidt som at gå på den markedsplads som Hugh Grant gik på i filmen "Notting Hill" dog uden markedsboder, men dog isboder og kaffeboder.

Når jeg tænnker tilbage på en bestemt tid i mit liv, er det ikke med, hvor jeg nu også arbejdede. Det kommer sjovt nok i anden runde, selvom jeg har haft mange gode arbejdspladser. Det til trods for, at jeg brugte mellem 8-7 timer dagligt på job.

Jeg har også haft skod-chefer, som var tyraner - et andet ord for psykopater. Sådan en arbejdede jeg for i et år. Så sagde jeg så også op, da jeg fandt et andet arbejde. Han var nu ikke efter mig, men jeg så, hvad han gjorde ved andre. Han endte med at blive fyret fra sit job. Dvs i det miljø nøjedes man med at degradere ham, og de ansatte jublede. Siden købte jeg en bog om denne type ledere. En forrygende bog. Den hedder: Charmør og tyran - Et indblik i psykopaterne og ofrenes verden af Dahl, Alv A. og Aud Dalsegg

Jeg har boet i København i 40 år og altid på Amager. Min ene bror, der altid har boet på Falster, sagde engang, når man besøgte mig, var det første man hørte et tudende udykningshorn. Og ja, det høres flere gange dagligt. Hvor jeg kommer fra, ringede man til naboen, når der var udrykning, for at høre om de vidste noget, så sjældent var det.

Engang, da jeg lige var flyttet hertil, sagde en medrejsende til kollegiet, vi boede på, "at nu var man kommet på landet", da bussen rullede ud ad Kongelundsvejen. Jeg tænkte, at han kendte sgu' ikke noget til landet. Hvor jeg kom fra, lugtede der af gylle og marker så langt øjet rakte.

Det sværeste var at cykle igennem store lyskryds. Hjemmefra var der en eller ingen biler i et kryds: Her var der 100 biler og 100 cyklister. Det skulle jeg lige vænne mig til. Tilgengæld var der i staden masser af cykelstier. Hvor jeg kom fra var der en 30 cm bred stribe at holde sig på ude i siden på landevejen. Det giver ofte et sug, når en lastbil overhaler.

Cyklede man om natten, skulle man have projektør som forlygte, ellers så man ikke vejen, hvorpå man cyklede, og jeg er da også havnet i en grøft, fordi jeg ikke kunne se vejen.

I aften skal vi have ovnstegt kyllingbryst i tomat og hvidløg med nyopgravede kartofler.

Kommentarer fra andre brugere

Der meget liv i havnen. Når sommeren melder sig.
Jeg sidder nu lige efter cirkelbroen og før knippelsbro.
På et plateau ved amagerbankens gl hovedsæde lige overfor den sorte diamant. På plateauet ved siden af danser de tango. På de gl euro paller sidder to unge oh debaterer. En taget sig en dukkert. Kæreste par kommer og går. både og skibe sejler og jeg får en kold øl. .. Og så videre. God weekend

Skrevet af Frederik40, 1. august 2020 20:31

Det sjove er Frederik40, at vi ville kunne gå forbi hinanden uden at vide hvem hinanden er.

Jeg er virkelig meget begejstret for min havn, og synes det er fantastisk med mågerne her midt i københavns havn. Derhjemme, altså den oprindelige hjemstavn, var der tidligt om morgenen strandskader på marken og æde orm. Jeg blev nogengange vækket af dem, når jeg var hjemme og besøge my grand old man.

Skrevet af Åsa, 2. august 2020 00:33