Læs dagbog

Ved lægen

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 6. oktober 2019 07:41


Jeg var ved læge i fredags.

Hun sagde, at smerterne i min arm/skulder sikkert var en irritation i senerne. Jeg kunne blive henvist til en fysioterapeut i en anden by, som kunne give mig en indsprøjtning og vise mig nogle øvelser. Men det udfordrer mig jo pga af min angst for offentlig transport, hvis min mor ikke kan køre for mig, så jeg spurgte, om der ikke var mulighed for noget i min egen by.

Jo, hun kunne give mig en tid hos en af de andre læger i lægehuset, som også kunne give mig en indsprøjtning, og så kunne jeg blive henvist til en fysioterapeut her i byen. Det ville nok ikke være ligeså effektivt som den anden fysioterapeut, men jeg sagde alligevel, at det ville jeg helst.

Hun kunne ikke selv give mig indsprøjtningen, da hun ikke var dygtig nok til det med skuldre, sagde hun. Det er jo fair nok. Jeg har så først fået en tid om en måned, og så skal den anden læge først se, om han mener, han kan hjælpe mig, og hvis, så skal jeg først hente medicinen på apoteket og så få en ny tid. Så der går en rum tid, inden der sker noget, men sådan er det jo.

Det med hælen var som gættet en hælspore. Jeg kunne tape den op hver dag og lave vippeøvelser, men ellers var det bare tid, der skulle til. Det kan jo tage op til to år. Men får jeg den taped op hver dag, det er jo spørgsmålet. Det er jeg sgu ikke sikker på. Det med at vippe gør jeg allerede, da en af personalerne på værestedet har vist mig det.

Ja, det var det. Så jeg skal bare være tålmodig.

Det med hælsporen er en overbelastningsskade, så jeg burde nok skrue ned for motionen, men det kan jeg bare ikke. Jeg er SÅ bange for at blive tyk igen.

Så var jeg også med til elevdag i fredags. Jeg fortalte lidt om mit liv med psykisk sygdom, og de stillede lidt spørgsmål, og overordnet synes jeg, det gik godt. Men bagefter tænkte jeg alligevel, at jeg skulle have fortalte mere indgående om mine diagnoser, for det er jo nok det, der er mest relevant for dem. Men de spurgte selv til det, så det er ok, og nu ved jeg det til en anden gang.

Ellers går det fint på værestedet, hvor vi hygger og snakker. Jeg har det ind imellem svært med nogle af de andre brugere, men jeg prøver at fokusere på dem, jeg har det godt med, og det forhindrer mig i hvert fald ikke i at komme der. Jeg kunne ikke undvære det. Der kommer til at ske lidt ændringer i fremtiden, og det er vi alle lidt usikre på, men vi prøver at holde sammen og være positive.

Jeg har et problem for tiden, fordi der nu tre gange om ugen er noget, jeg gerne vil se på tv kl. 20. Jeg plejer jo at gå i seng inden kl. 19.30. Ja, problemet er, at jeg spiser ekstra meget, når jeg er længere oppe, fordi jeg når at blive sulten igen, og fordi jeg bliver rastløs. Det er møg irriterende, og jeg ved ikke, hvordan jeg skal stoppe mig selv. Jeg overvejer ikke at se ”Den store bagedyst” om lørdagen, men først se det søndag på nettet. Bare for at undgå at spise ekstra, ja det er lidt tosset. ”Kender du typen” og ”Vild med dans” vil jeg gerne se på den rigtige dag, men hvordan skal jeg undgå at spise? Jeg ved det simpelthen ikke. Det er utroligt, at det psykiske ved spisningen dominerer så meget, for jeg kunne jo ”bare” ignorere sulten, når den kommer, men det kan jeg bare ikke. Ja, det er irriterende.Kommentarer fra andre brugere

Hej JHN

Mine MTB-sko som er sko med rund sål, så man vipper lidt med foden, når man går (https://www.mbtshop.dk/) hjalp mig af med min hælespore i løbet af ingen tid. Jeg har et par samdaler i det originale produkt og nogle billige kondisko fra Lidl, jeg købte for år tilbage. Jeg har aldrig siden haft hælespore. Kig på MBT-skoene og se om du kan finde dem billigere i fx føtex elller Bilka.

Knus 🙂

Skrevet af Ingeborg, 6. oktober 2019 17:21