Læs dagbog

Husk det nu

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 28. juni 2020 08:19


Jeg fortsætter med de ”skøre indfald”.

Onsdag aften skrev jeg på en seddel adressen på den (ejer)lejlighed, hvor jeg gerne vil bo, og så skrev jeg alle de gode ting ved den. Så lagde jeg den på mit toiletbord i soveværelset og lagde min lille sten hen over. ”Giv mig lidt held, kom nu”. Jeg ved jo godt, at det er en ejerlejlighed, men måske kommer den til leje en dag, hvem ved.

Torsdag morgen så jeg en flyttebil ud af vinduet, ahhh et tegn? Så gik jeg mine små ture, og på den ene af dem var jeg forbi lejligheden. I samme sekund, jeg kiggede op på altanen, kørte endnu en flyttebil forbi på vejen. Ahhh, et tegn til??

Men nej, ingen god lejlighed på BoligPortal efterfølgende.

Nå, men ”lige meget”, jeg bliver ved med at prøve forskellige ting. Det bliver jeg nødt til for ikke at blive skør.

Ja, jeg bliver nødt til at blive ved med at tro på det. På et tidspunkt kommer den helt rigtige lejlighed til mig. Måske den her, måske en anden.

Og så skal jeg huske på de gode ting, der også er ved livet. Jeg skal passe på med ikke at lade flytteplanerne overskygge alting. For jeg kan godt mærke, at når der ikke er noget på BoligPortal om morgenen, så går jeg lidt skuffet og ked af det ud ad døren.

Det er rigtig godt at komme på værestedet. Jeg nyder vores snakke og grin og godmodige drillerier. Der er et godt fællesskab. Det værdsætter jeg rigtig meget.

Vi må komme der 2½-3 timer om dagen nu, afhængig af hvornår på dagen vi har tid. Det er jo åbningstiden, der skal gå op i 3 moduler. Jeg får som regel tid formiddag mandag og tirsdag, eftermiddag onsdag-fredag og så igen om formiddagen lørdag. Det passer mig bedst sådan, og så får jeg mødt lidt forskellige brugere. Nogle gange bliver jeg nødt til at bytte, men det er også okay.

I gamle dage, dvs. før Corona, kom jeg på værestedet ca. 4 timer om dagen, så det er jo næsten det samme nu. Jeg kan godt synes, at resten af dagen er lang, men jeg er meget taknemmelig over, at vi overhovedet kan komme der.

Så ja, meget værdsat.

Jeg er også glad, når vejret er godt. Jeg er glad, når jeg må spise slik. :) Der er meget i tv, jeg nyder at se. Jeg er ved at læse en god bog. Jeg får gode oplevelser, når jeg går tur. Jeg kan f.eks. gå ved vandet, og jeg hilser på mange. Jeg spiller kort med C ind imellem, og jeg besøger mine forældre. Zoneterapi.

Jo, der er meget at være glad for, og det skal jeg huske.

Jeg ville stadigvæk ønske, at jeg kunne bo et godt sted, men i det mindste har jeg tag over hovedet. Jeg skal bare (”bare”) være tålmodig.

Ja, husk det nu.

Jeg har snakket med dem på værestedet igen omkring det med at bo et sted, hvor man må have hund, og de mener ikke, det ville blive et problem. Jeg snakkede også med min nabo i haven i går, og hun sagde det samme. Hun vil også gerne flytte, så vi havde en lille snak om det.

Hun kan jo også nogle gange høre underboerne skændes, når de sidder i haven, og hun forstod godt, at jeg var generet af det. ”Det er som et had-kærligheds-forhold, de har kørende”, sagde hun, og det har hun nok ret i.

Nå, men nu tror jeg nok, at jeg melder mig ind i den boligforening, hvor man må have dyr. Der er især en afdeling, hvor jeg godt kunne bo, men jeg ER indrømmet bekymret for det med hunde og også for det med børnefamilier. Ja, jeg ved sgu ikke.

Der er en lejlighed på BoligPortal, som jeg bliver ved med at vende tilbage til. Der er ikke altan, men dog et fælles udeområde. Det kunne jeg MÅSKE leve med. Jeg kan jo gå mine ture og få luft på den måde. Den er dog lidt dyr i forhold til den, jeg har nu. Jeg har prøvet at regne lidt på det, og jeg er i tvivl, om jeg ville have råd til den.

Jeg har ikke et optimalt overblik over min økonomi. Jeg har været inde og beregne, hvor meget ekstra jeg ca. ville kunne få i boligsikring, og så kan jeg jo nogenlunde regne ud, hvor meget jeg så ville skulle betale selv, når huslejen er højere. Men jeg har overskud hver måned nu, jeg har bare ikke overblik over hvor meget. Så jeg ved ikke, hvor meget ekstra husleje jeg kan betale om måneden.

Det er for dårligt, at jeg ikke har det overblik. Jeg overvejer at spørge i banken, om de vil hjælpe mig med at se på det. Jeg tænker, at det vil de godt? Men jeg kan ikke rigtig overskue det, for så skal jeg måske skaffe alle mulige oplysninger. Eller har de det hele i banken, når jeg har betalingsservice? Det har de vel. Jeg er virkelig en tumpe til økonomi.

Jeg forsøgte f.eks. i går at finde ud af, om mine udgifter til vand er med i min husleje, eller om jeg betaler det oveni. Tænk, det kunne jeg ikke se nogen steder, og jeg kan ikke huske det! Det er da for dumt!

Ja, det er virkelig op ad bakke … men på et tidspunkt må det vel gå nedad igen? Jeg tænker, at jeg bare skal nøjes med at kigge på de lejligheder, hvor jeg er sikker på, at jeg kan betale huslejen, uden at jeg først skal igennem en hel række indviklede udregninger.

Tak for hilsener.

Imo, tak for hilsener i begge dagbøger. Ja, jeg ville kunne følge med i undervisningen, hvis jeg tog den lejlighed, tror jeg, haha, så tæt er den på skolen. Men indrømmet, jeg er også en anelse (læs: meget) kræsen og krævende, for er der ikke det ene i vejen med lejlighederne, så er der det andet.
Ja, jeg må overveje det med at have nogen med ud at kigge på lejligheder. Det er rigtigt, at to par øjne ser mere end et.
Angående boligselskaber … Lejerbo er ikke en mulighed for mig, for det klientel, der bor i de lejligheder, de har her, det er mildest talt ikke nogen, jeg har lyst til at bo i nærheden af. Jeg har selv set mange af dem, da det er i nærheden af, hvor jeg bor nu, og der er mange på værestedet, der siger det samme. Så lige Lejerbo dur ikke. Jeg er skrevet op i et andet boligselskab, men det er der, hvor jeg skal være over 55 år eller i arbejde, og jeg er jo ikke nogen af delene. Det sidste boligselskab er der, hvor man må have hund. De mener ikke på værestedet, at det ville blive et problem, for de tænker, at boligselskabet ville gribe ind, hvis en hund stod og gøede hele dagen. Så jeg overvejer det igen, og der er også flere steder der, hvor jeg måske kunne tænke mig at bo. Og ja, i det andet boligselskab, der hvor jeg skal være 55, der har de også lige vedtaget, at man må have hund i præcis den afdeling, hvor jeg bedst kunne tænke mig at bo. Så ja, måske. :)
Ja, nu kan man vist rejse til hele Europa igen, det er altså lidt skræmmende, og jeg hørte også, som du siger, at man ikke skal i karantæne bagefter. Jeg er lidt bekymret for det. Jeg har ikke lyst til, at hele landet skal lukke ned igen. Uha, Hjørring, hvorfor skal de derhen? Hm, jeg håber, de er forsigtige. Jeg forstår godt, at du har sat dem i karantæne bagefter. Også selvom det bliver svært at undvære de små igen. Ja, lad os få behandlingsmuligheder og vaccine, det ville være fantastisk!
Det er da ærgerligt, at I ikke rigtig kan tage på stranden. Smiler, ja det kan være svært med en lille, modvillig 4-årig. Men så får I nok andre oplevelser, som forhåbentlig er ligeså gode. Det vigtigste er selvfølgelig at være sammen.
Jeg kan jo ikke forhindre underboerne i at skændes. Det har de jo ret til. Men jeg tænker nok også, at de burde vide, at det generer andre mennesker. Jeg tror bare ærlig talt, at de er ligeglade. Ja, jeg er konfliktsky, sådan er det bare.
Jeg er da sikker på, at min far ville hjælpe mig, hvis jeg bad om et lån eller forskud på en arv, men der er jo det i det, at de også selv skal flytte og gerne skulle have råd til at leve godt deres sidste år. Jeg ville have det svært med at bede om noget. Og nu er der jo heller ingen lejlighed ledig på 2. sal, som jeg gerne vil. Hvis der var det, så ja, måske, jeg ved det ikke. Men jeg er heller ikke sikker på, at banken ville godkende mig, når jeg er på førtidspension? Jeg ved det ikke, men jeg har hørt, at det kan være svært generelt, så jeg tænker, at de ville sige nej?
Tak for dine hilsener og gode tanker. :) Jeg håber, du nyder at cykle fortsat, og at du har det godt?

Lunaj, tak for begge dine hilsener. Tak fordi du tror på, at jeg nok skal finde en god lejlighed. Jeg håber, du har ret. Dejligt at du også selv kan finde på at tænke lidt OCD-agtigt, så er jeg ikke alene, smiler. Ja, jeg tror også, du har ret i, at mange gør det. Det er nemlig vigtigt at holde fast i sine ønsker, selvom det ser sort ud. Hvis man opgiver håbet, så er der jo ingenting tilbage.
Tak for dine søde hilsener, jeg er glad for dem!

Synet, ja jeg har også hørt, at man faktisk kan ende med at sidde billigere i en ejerlejlighed end i en lejebolig. Men jeg er ikke meget for at skulle spørge mine forældre, for de har jo også brug for pengene selv. Jeg ved som sagt heller ikke, om jeg overhovedet kunne blive godkendt af banken. Men du og I har nok ret i, at det ville opfylde mine behov bedre. Men jeg tænker også, hvad nu, hvis jeg fortryder, så sidder jeg der med en lejlighed, jeg skal af med igen. Ja, jeg tænker måske for meget. :) Tak for din hilsen og dit input!Kommentarer fra andre brugere

Hej JHN
Jeg syntes det vil være en god ide at gå i banken og få dem til at hjælpe dig med at få et overblik over hvad du kan max sidde for osv
Det er jo det de er der for.
Tror de har de oplysninger de skal bruge , Så er du klar når din nye lejlighed lige pludselig er der
Held og lykke til dig

Skrevet af Lunaj, 29. juni 2020 17:11

Hvad med provinsen?

Mener, hvorfor byen? Du trivedes jo ikke med de dewds, der bor her (og, helt ærligt, hvem kunne og ville, hvis man ikke har et ordentligt sted at flygte fra dem til..?) - Bornholm er lækkert, Færøerne har natur, Aalborg kan nogle ting; Århus er bare dejligt - byttelejlighed? - Mulighederne er rigtigt mange, hvorfor ikke kaste i grams og sige: hvad er godt for mig hvor jeg er, Vs. Hvor fedt kan jeg få det hvor jeg havner..?

Quid pro quo; det koster at give, men giver du rigtigt, så bliver det ofte til meget mere senere.


Vælg med omhu, og tag ud og se verden..? - Er du pensionist er det jo ikke engang sikkert Danmark er dit sted.

Pas på dig selv, og håber, at dette er stof til eftertanke

Kh

Sims

Skrevet af SimonSaiz2, 4. juli 2020 18:55