Læs dagbog

Tilbage til mig og min svære depression

En side i dagbogen "I nat valgte jeg livet"
Skrevet af jegvinder 8. marts 2018 09:04

I dag skal manden og jeg til opfølgende pårørendesamtale på psyk. Det er over en måned siden vi sidst var til samtale, og vi har gjort alt andet end det vi aftalte på sidste møde med behandlerne.

Ja, det er ikke gået så godt med kommunikationen mellem manden og jeg, og pladsen til den 8 årige mig. Hun er faktisk forsvundet igen, det er ærgerligt med alt det arbejde jeg har lagt i gruppeterapien.

Det er forsvundet i mandens sygdom.

Jeg må starte på en frisk.
Vi må starte på en frisk.

Jeg er træt, rigtig træt kan jeg mærke, når jeg giver mig lov.

Min dyrlæge sendte mig i søndags en sms med billed af en bog, hun ville give mig. Så hun sendte penge til mig, så jeg kunne købe den. Hun er så sød. Jeg var jo til dyrlægen med kattene i sidste uge, de skulle have den årlige vaccination. Hun spurgte mig hvordan jeg havde det. Det spørgsmål har jeg altså rigtig svært ved, når det hele er ramlet sammen. Så jeg begyndte at græde og fortalte at manden var syg og vi var virkelig bange for, at det var kræften igen.

Hun kom over på min side at konsultionsbordet og lod katte være katte, og krammede mig varmt og længe. Vi talte om det hele. Hun sagde til mig, at det var yderst yderst sjældent, at samme menneske fik 2 forskellige kræfttyper. Den viden har jeg holdt rigtig godt fast i siden. Den gav mig lidt ro, for hvor stor er sandsynligheden! Ikke særlig stor.

Bogen, hun gav mig, hedder Dewey, bibliotekskatten der ændrede verden. Den foregår i en by i Iowa, USA, hvor bibliotekslederen en kold morgen fandt en lillebitte forfrossen killing i bibliotektes afleveringsbox. Vicky, bibliotekslederen, vælger at lade killingen blive bibliotekskat og hun bliver stærkt knyttet til denne lille meget specielle kat, der stille og roligt ændre livet for beboerne i byen.

Historien er skrevet af Vicky selv og er en virkelig hændelse.

Min dyrlæge, som jo er min gamle læremester, skrev til mig i sms'en, at bogen spreder glæde og optimisme. Og det må jeg sige!

Jeg læser lidt hver dag. Bogen er bygget op med korte kapitler, så jeg kan godt overskue at læse og holde koncentrationen. Jeg har sagt til mig selv, siden jeg købte bogen i mandags, at jeg SKAL læse et kapitel hver dag. Jeg SKAL sætte mig og give mig selv ro og fred, mens jeg læser. Og det går rigtig godt, for handlingen er så rolig og hyggelig, så det er meget beroligende at læse den.

Så det er blevet til et dagligt frikvarter.

Jeg må sige, at min dyrlæge, ramte fuldstændigt plet der!

Det er lige hvad jeg har brug for : )