Læs dagbog

Min mors dagbog

En side i dagbogen "træt i blæsevejr"
Skrevet af voksen 20. september 2017 12:01

Min mor skrev dagbøger de sidste ca. 45 år af sit liv. Hun har efterladt dem. Var i tvivl om, hvorvidt hun skulle destruere dem, eller efterlade dem til os. Hun valgte det sidste. Jeg er gået i gang med at renskrive 1968..

Min mor var hjemmearbejdende bondekone på det tidspunkt. Sidst i 30-erne.
Hun havde da nok at lave. Alligevel så havde man bedre tid dengang. Til at besøge hinanden- til at få gæster. Der er ikke en uge, hvor der ikke mindst et par gange nævnes hvem man har besøgt, hvem der kom på besøg. Mange gange kun til en kop kaffe..men alligevel..Der var ingen facebook og e-mail og sms. Telefon var der jo. Var kontakten mellem mennesker bedre? ja, jeg tror det. Selvfølgelig kan man ikke generalisere..men det virker mere ægte..

Nåh..jeg må videre i mit eget liv. ..

Hav det godt- nye og gamle

Kommentarer fra andre brugere

Godtnok var pengene mindre også på landet, man susede ikke rundt på internettet og brugte oceaner af tid på fx detteher sted. Telefon havde de fleste og nogen var henvist til telefonboksen. Ellers skrev man flere breve og et svar kunne være en uge undervejs, før man fik det. Posten var pålidelig.

Der var TV, men kun DR og måske lidt tysk eller svensk alt efter hvor man boede i landet. Man var mere tilstede, når man var sammen. Børn legede mere med hinanden og brugte ikke tid på laptop, iPad, smartphone og computerspil. Det var fodbold, tagfat, mand over bord, Jeg melder krig mod.., rundbold, langbold, elastikspring, Du er den, hinkeruder, osv. I dag er børnelege fra dengang ved at blive glemt.

Når man var på farten, var man uden kontakt med omgivelserne.


Skrevet af Anonym, 20. september 2017 15:13

Hej voksen

Jeg tror, du har ret i, at kontakten dengang var mere ægte, fordi der ikke var den her afstand mellem mennesker, altså som i dag hvor meget kontakt foregår på de sociale medier. Man går glip af meget, når man ikke kan se den andens mimik og kropssprog osv.

Jeg håber, du har det godt!
Kh jhn

Skrevet af JHN1, 20. september 2017 18:22

Dejligt der findes dagbøger fra før i tiden.

Nettet osv. har åbnet rigtig mange muligheder, men er vi blevet lykkeligere? nej.
Dog er det jo udviklingen hele tiden at gøre kommunikation lettere og afstande mindre, og man kan kun håbe at nærheden på en eller anden måde bevares.

Jeg har også gjort mig de tanker, at vi har mistet noget, jeg tror at dem der i forvejen har et godt sundt netværk og masser af gode relationer, de har dem stadig, men mangler man noget, så får man det ikke via 500 venner på facebook, og det er måske også blevet sværere at komme tættere på andre man ikke i forvejen er tæt på, fordi hverdagen er så spækket med kommunikation/krav om opmærksomhed/forstyrrende elementer, og mobilen er med overalt og sjældent på lydløs.

Skrevet af Skovtrolden, 22. september 2017 16:31