Brevkassesvar

Emne: anafylaktisk shock

Spørgsmål indsendt 18. januar 2008

Torsdag før jul fik jeg et anafylaktisk shock det var meget voldsomt, bevidstløs m.m fik bagefter at vide at det havde været min om at jeg ikke havde klaret det.

Fysisk var jeg klar igen efter 3-4 dage, men kan det passe at jeg nu stadigvæk ikke kan sove om natten har marridt vågner om natten er bange, i mandags skulle min mand til nogle undersøgelser og jeg skulle være her hjemme hygge hygge med bog og tv, der blev ingen hygge for jeg var bange, rystede kunne ikke konsentrerer mig om bog, tv , pc.

Har aldrig haft det sådan før, det var ubevidst at jeg ikke havde været alene siden episoden, vi har haft ferie/lukket i virksomheden, jeg er normalt selvstændig, stærk mener jeg, har egen virksomhed m.m, læser denne side da min mand har været i behandling for dep i 2 år og fundet gode svar og også selv fået gode svar i relation til at være gift med en deprimeret mand.

Svar fra DepNet

Svaret blev lagt på DepNet 23. januar 2008

Kære Brevskriver

Det var dog en skrækkelig oplevelse. Du bør kunne få psykologhjælp, og jeg håber, du finder en god psykolog, der kan hjælpe dig tilbage til dagligdagen.

Da din angst er voldsom, bør du desuden supplere angstbehandling med antidepressiv medicin. Denne behandling kan formentlig ske hos din praktiserende læge og er sædvanligvis uden bivirkninger.

Uden behandling vil tilstanden formentlig gå over i løbet af måneder, men det kan desværre ske, at det bliver ved og måske bliver værre, så jeg tilråder behandling.

God bedring
Morten Birket-Smith
Overlæge dr. med.