Brevkassesvar

Emne: Indlæggelse og behandling.

Spørgsmål indsendt 28. august 2009

Hej.

Jeg undersøger og overvejer hvilke muligheder jeg har for behandling. Og hvad en evt indlæggelse et sted, kunne tilbyde.

Jeg har det sidste år lidt at svær angst, startet som emetofobi (ren angst for opkast, som jeg har haft siden jeg var helt lille). Sidste forår eskalerede det, og siden har jeg ikke kunnet komme ud. Har fået en del OCD, generel angst, angst for at få angst og af denne grund er det hele faldet fra hinanden. Føler lidt jeg har mistet mig selv et sted hen ad vejen, alt handler om angst.
Jeg er knap 22 år gammel, og spekulerer en del over min fremtid, kæreste børn og alt det man nu må ønske sig. Alt dette er helt umuligt, da det nok er de færreste mennesker der kan leve med at de ikke engang kan tage deres kæreste med på ferie eller på cafe.

Mit spørgsmål er så om der er nogle behandlingstilbud hvor man bor på stedet? Noget med noget kognitiv adfærdsterapi. Ville der være det på en helt almindelig psykiatrisk afdeling?
Det er jo svært for mig at modtage behandling når jeg bor hjemme, da jeg ikke kan transportere mig selv til behandling pga angst.
Hvad er der er muligheder, og helst på Sjælland? Men det er ikke noget krav som sådan.
Er der nogen steder med oversigt over disse, og hvordan fungere det?

Samtidig med dette er jeg utrolig skræmt over det der med ikke at være herhjemme. Og nok også meget skræmt over selve forløbet af en behandling. Jeg frygter også at jeg ikke kan blive rask. Men alt er vel bedre end ikke at kunne noget overhovedet?
Jeg har bare fået nok, og vil virkelig gerne have mit liv tilbage. Der er ingen mening med noget som det er nu, der er ingen mål og ingen fremtidsudsigter.

Håber virkelig på lidt hjælp. Tak for denne side.

Mvh
Camilla

Svar fra DepNet

Svaret blev lagt på DepNet 7. september 2009

Kære Camilla:

Du har helt ret i, at det er på tide at få hjælp til de meget svære problemer, du slås med.

Du har svært ved at komme hjemmefra, og vil egentlig gerne indlægges et sted. Sådan som du beskriver din tilstand, tror jeg også det er indlæggelse, du har behov for. Det er ikke sikkert, den behøver at være langvarig, men der skal laves en mere langsigtet behandlingsplan for dig, og det vil nok mest hensigtsmæssigt finde sted under indlæggelse. Du har ret i, at det vil være en fordel hvis det er en afdeling, der tilbyder kognitiv adfærdsterapi, men det vil være tilfældet mange steder.

Du skriver ikke, hvor du bor henne og derfor er det svært at foreslå et behandlingssted. Du skal tale med din læge om henvisning til en afdeling eller distrikspsykiatri, hvor behandlerne kan komme ud til dig. Der eksisterer få private behandlingssteder, men jeg har ikke kendskab til kvalitet og pris. På OCD-foreningens hjemmeside (www.ocd-foreningen.dk) er der links til disse.

Venlig hilsen
Bodil Andersen
Praktiserende speciallæge i psykiatri