Brevkassesvar

Emne: Meget træt, altid.

Spørgsmål indsendt 24. juni 2011

Hej

Jeg er en pige på 22 år med diagnosen emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse og svær depression.

Til behandling af dette får jeg Citaloparm og Zeldox. Derudover lider jeg af voldsom allergi og får Mildin til behandling af dette.

Mit problem er at jeg på alle tider af døgnet er voldsomt træt. Jeg gaber hvert minut og kan sove når som helst. Jeg er ikke bare sløv og doven, men virkelig gennemtrængende træt og udmattet.

Jeg har fået de forskellige slags medicin i mange år og har altid følt mig træt og sløv, men her på det sidste er det virkelig blevet slemt. Jeg kan ikke holde mig vågen. Og selvom jeg sover tilmiddag, føler jeg mig stadig fuldstændig udmattet.

Kan det være andet end min medicin der gør mig så træt? Er det noget jeg skal være bekymret for? Eller er der noget jeg kan gøre for at afhjælpe trætheden?

På forhånd mange tak.

Camilla

Svar fra DepNet

Svaret blev lagt på DepNet 27. juni 2011

Kære Camilla

Din medicinske behandling kan være med til at gøre dig træt, men hvis der er sket en markant ændring på det sidste, skal man selvfølgelig også overveje andre muligheder.

Det er mest nærliggende at tænke på blodmangel og lavt stofskifte. Andre sjældnere muligheder kan være sukkersyge, problemer med lever og nyrer mm.

Uanset du får Citalopram og Zeldox er det derfor vigtigt, at du kontakter din egen læge og bliver undersøgt for eventuelle fysiske årsager til din træthed. Det drejer sig om at finde årsagen, før man begynder at behandle.

Hvis din depression er forværret i den sidste tid, kan det selvfølgelig også være forklaringen på din træthed.

God bedring
Niels Damsbo, praktiserende læge