Brevkassesvar

Emne: Humørsvingninger

Spørgsmål indsendt 21. april 2004

Hej..min situation er den at jeg har været deprimeret de 2 sidste vinter, af flere grunde bl.a. hash og stoffer. Har nu været stof fri siden 1.Januar og skået kraftigt ned på mit hash forbrug så jeg ryger højest 3 gange om måneden hvis ikke mindre. Men selvom alle disse gode hændelser er sket, har jeg haft det meget underligt igennem hele vinteren og er det stadig.

Problemet er at jeg får kæmpe humørsvingninger og havde tildens til at blive meget depressiv i vinters. Eksempel: Arbejder på en tank og den ene dag er totalt dårlig, jeg mener alle er sur ingen siger farvel og mange kigger underligt på mig og jeg føler folk forlader tanken med et indtryk af at jeg er en underlig forvirrende dreng.

Den anden dag igår er det hele vendt på hovedet og alle smiler,snakker, griner og jeg for endda ros. Det er så syrealistisk at jeg ikke fatter en bønne. Kan i hjælpe? Depressionen er heldigvis væk:)

Svar fra DepNet

Svaret blev lagt på DepNet 26. april 2004

Kære spørger

Det er fint, at du har stoppet dit stofbrug, men jeg kan ikke se af det,, du skriver, om du har været i nogen form for behandling - f.eks. for depression. Hvis du ikke har talt med din læge eller andre professionelle om dine store humørsvingninger, så synes jeg, du skal få det gjort.

Nogle kommer ind i den onde cirkel, at de uden at vide det "medicinerer" sig selv med stoffer eller alkohol for deres dårlige humør, og det giver jo bare nye problemer. Det, som det drejer sig om, er jo at få behandlet det egentlige problem - og det kan til tider f.eks. være en depression.
Hvis du har været i behandling, så må du tage fat i din behandler og forklare, at du kun føler dig delvist hjulpet og har brug for mere.

Med venlig hilsen

Lennart Holm
klinikchef, cand.psych.