Brevkassesvar

Emne: Narkolepsi ..?

Spørgsmål indsendt 14. juni 2004

Jeg er 41 år gammel og har haft regelmæssige depressioner igennem mange år. I øjeblikket gennemgår jeg en langvarig behandling af den mest voldsomme depression jeg endnu har oplevet - kampen for at komme tilbage til livet har været et m e g e t langt og seeeeejt træk.

Jeg er TRÆT .. dødtræt både nat og dag, jeg får medicin Fluoxetin som jeg tåler godt og jeg e r orienteret om at bivirkningerne er træthed. Igennem hele behandlingen har min søvnrytme været forstyrret og jo mere lyse nætterne bliver, jo værre er det .. jeg falder brat i søvn over min morgenmad, sover i timevis foran tv og pcér, sover siddende ret op og ned på en stol .. Mine hænder har dårlige dage hvor jeg *smider* alt fra mig ..fingergrebet svigter. Og jeg er blevet inkontinent om natten!!! Min selvrespekt er snart helt borte så HJÆLP?

Svar fra DepNet

Svaret blev lagt på DepNet 21. juni 2004

Kære spørger.

Det bliver vanskeligt at give dig noget præcist svar, og jeg er lidt usikker på, hvad dit sprøgsmål egentlig går på.

I overskriften skriver du "narkolepsi?"
I teksten går det meget på din træthed og søvnforstyrrelser samt nogle fysiske gener.

For mig at se er der flere muligheder

1) Du kunne evt. have narkolepsi.

2) Du er stadig præget af din depression med træthed og søvnforstyrrelser.

3) Du tåler Fluoxetin, men måske er de alligevel med til at give dig nogle bivirkninger.

4) Kunne inkontinensen og problemerne med fingrene betyde, at du fejler noget andet?

Mit bedste forslag til dig er derfor, at du skal kontakte din egen læge m.h.p. evt. udredning for narkolepsi, inkontinens og dine problemer med fingrene.

Du bør også tale med den læge, som behandler din depression m.h.p., om du evt. kan skifte behandling. Det afhænger jo meget af, hvad du ellers har prøvet, og hvor mange positive virkninger, der er af Fluoxetin.

God bedring

Niels Damsbo
Praktiserende læge