Sommerhøjskole den 20.-27. juli 2019

 hoejskole (2)

 

DepressionsForeningen holder for 9. år i træk sommerhøjskole på Nordfyns Højskole. Derfor søger vi et fantastisk hold på 8 frivillige, der har lyst være med til at løfte denne opgave.

Som frivillig er du med til at gøre en stor og positiv forskel for mennesker, der er ramt af affektive lidelser - depression og bipolar lidelse - samt deres pårørende. Du vil opleve, hvordan mennesker kan blomstre op, støtte hinanden og udvikle et stærkt fællesskab på blot en uge.

Sommerhøjskolen bliver afviklet fra søndag den 21. juli til lørdag den 27. juli 2019 på Nordfyns Højskole. Alle frivillige mødes på Nordfyns Højskole lørdag den 20. juli, hvor vi laver de sidste forberedelser. Forude for dette afholder vi også et forberedende møde en hverdagsaften i juni.

 

 Læs mere her:

https://depressionsforeningen.dk/hojskolefrivillig/

HVERDAGSSTØTTERE SØGES!

13-10-2014

HVERDAGSSTØTTER SØGES!

Lider du af depression, angst eller OCD - eller kender du én der gør? Så ved du hvor vigtigt det er at have venner og familiens støtte i dagligdagen.

Nu udbyder Fællesorganisationen ODA kursus for personer der enten ønsker at give eller modtage støtte i hverdagen. Gennem kurset er du med til at udvikle og afprøve et forløb, der skal styrke depressions- angst- og OCD ramtes bedring med støtte fra venner og familie.

Hvem kan deltage?
Kurset henvender sig primært til unge i alderen 18-30 år, men alle er velkomne til at tilmelde sig.
Som støttemodtager lider du af depression, angst eller OCD, og ønsker at vide mere om recovery tankegangens principper. Du vil også gerne prøve kræfterne af med at have en fast hverdagsstøtte.
Som støttegiver ønsker du at tage aktivt ansvar for at støtte den depressions- angst- eller OCD- ramte i hans/hendes hverdag. Du vil gerne vide, hvordan du kan bruge dig selv til at fremme den ramtes recovery i hverdagen.

Hvad kræver det?
Det kræver, at du kan deltage i kurset på nedenstående datoer.
Både støtte -givere og -modtagere får 1 dags intensiv træning i recovery tankegangens vigtigste principper og hverdagsstøtternes betydning for helbredelse og restitution.
Som støttegiver får du yderligere 1 dags træning i, hvordan du bliver en bedre hverdagsstøtter for dine venner og familie.
Vi opfordrer gerne, at man tilmelder sig som "par", dvs. én støttegiver og én støttemodtager. Det er dog muligt at tilmelde sig som enten det ene eller det andet – i så fald vil vi forsøge at matche de tilmeldte så de tillærte teknikker kan afprøves i praksis.

Hvad koster det?
Det er gratis at deltage i kurset som udbydes på disse dage:

- Træning i recovery og støtternes rolle i forløbet (for støtte- givere og modtagere) lørdag d.25. oktober 2014, kl.9-16 i København
- Træning i "peer support" og hverdagsstøtte (for støttegivere) lørdag d. 08. november 2014, kl.9-16 i København
- Opsamlingsworkshop for alle mandag d.17.november 2014, hvor vi reflekterer over og evaluerer forløbet.

Hvordan kan jeg tilmelde mig?
Tilmelding skal ske senest mandag d. 20. oktober 2014 til projektleder Dijana Dix Omerbasic på dijana@oda.nu (53521838)
Oplys dit navn, alder, mailadresse og telefonnummer, og evt. den person du gerne vil matches med.