Debatindlæg

Debatforum:  Fokus på depression

kender i den fornemmelse at være gået i hi? jeg

Written by Spoonman 17. jun 2005 10:24

kender i den fornemmelse at være gået i hi?
jeg har det som om at jeg er gået i hi et sted lang inde i mig selv. som at være låst inde hvor jeg selv er den der er fanget, men også fangevogteren.
Jeg har fået konstateret en moderat depression, har været under behandling i 3 måneder. det gik langsomt bedre, men nu er den gal igen. Engang imellem er det som om jeg har været oppe og trækkke luft. Som om at verden vendte tilbage. men ret hurtigt er jeg røget under igen.

Er der nogen herinde der har erfaring med at være kommet over en depression?
jeg vil meget gerne høre jeres historie og hvordan i klarer jer nu.

Jeg savner en god solstrålehistorie som jeg kan læne mig opad. så jeg måske kan glemme alle de dumme tanker om at det ikke vil lykkes at komme tilbage til livet igen.

Jeg har altid været glad, udadvendt, haft mange gode venner, selvtillid og en veludviklet social evne. Har aldrig haft depressioner eller følt mig nede i den grad jeg gør nu. Jeg kan huske mig selv fra før depressionen og vil meget gerne tilbage til migselv. Kommer jeg det mon nogensinde.

Please fortæl mig at man kan blive rask.

jeg vil simpelthen ikke acceptere at have det sådan her altid!!!!

Kære Spoonman Jeg kender til fulde din bill

Written by irsten 18. jun 2005 00:10

Kære Spoonman

Jeg kender til fulde din billedlige beskrivelse af depression: Man er fanget, men fangevogteren, det er én selv!

Du skriver ikke noget om, hvad din behandling går ud på. Min erfaring er, at antidepressive midler kan tage depressionen, således at du føler dig rask igen. Og det er en stor befrielse. Men depressionen kommer igen, hvis du ikke løser det grundlæggende problem, som du beskriver så glimrende ved dit billede.

Derfor er det en god ide, både at tage antidepressive midler og gå i psykoterapi. Læger og psykiatere vil normalt anbefale kognitiv adfærdsterapi, dvs. en terapiform. der går ud på at ændre din adfærd og dine tanker.

Efter min erfaring er kognitiv terapi ikke brugbar, for dit problem ligger ikke i din adfærd eller i dine tanker. Det ligger meget dybere. Kognitiv terapi er derfor for overfladisk til dit problem. Du skal finde en terapiform, der kan løsne de muskelblokeringer, der er årsag til depressionen. Depression kan ses som blokeret energi, og det er din krop, der ubevidst fastfryser energien.

Jeg gjorde det, at jeg brugte søgemaskinen google til at finde en terapeut. Jeg søgte på ´´kropsterapi´´ eller på ´´bioenergisk kropsterapi´´. På den måde fandt jeg en kvalificeret kropsterapeut.

Mens jeg venter på, at terapien skal virke, tager jeg stadig et antidepressivt middel. Det har vist sig, at almindelig receptpligtig antidepressiv medicin ikke virker for mig. Derfor tager jeg perikum. Tag det, der virker for dig, men sørg for, også at komme i terapi. Medicinen er kun symptombehandling. Det er nødvendigt at løse problemet også.

Det kan sagtens lade sig gøre at blive rask. Det er overvældende befriende, når det sker.

Held og lykke.

irsten

Kære Spoonman Jeg ser nu, at du ikke kunne

Written by irsten 19. jun 2005 22:23

Kære Spoonman

Jeg ser nu, at du ikke kunne bruge mit råd. Det fremgår tydeligt af dit svar af 19/6 til Tina T, der under overskriften Psykologhjælp i debatrummet Behandling beder om råd angående behandling for depression.

Det er fint, at du tilsyneladende allerede har fundet den vej, der passer dig. Men i dit første indlæg af 17/6 gav du udtryk for, at du havde været i behandling, men at du var blevet dårligere, og at du gerne ville høre andres erfaringer.

Derfor beskrev jeg mine erfaringer. Jeg genkendte nemlig mig selv i den beskrivelse, du gav. Jeg tror, at der findes flere former for depression, og at man derfor er nødt til at tilpasse behandlingen individuelt.

Du beskriver dig selv som en person, der ellers er glad, udadvendt med gode venner, selvtillid og en udviklet social evne. Det var den beskrivelse, samt den billedlige beskrivelse af depression som at være fanget, der gjorde, at jeg mente, at din form for depression ligner min.

Måske tog jeg fejl.

I øvrigt beskæftiger kropsterapi sig også med situationen her og nu. Den prøver jo at løsne de spændinger, som blokerer energiens frie udfoldelse og gør, at man føler sig fanget i depressionens fængsel.

Fortsat held og lykke
irsten

Kære Irsten Jeg kunne sagtens bruge dit ind

Written by Spoonman 20. jun 2005 12:27

Kære Irsten

Jeg kunne sagtens bruge dit indlæg til noget. det var til stor trøst og meget rart at høre at du er kommet ovenpå igen. Jeg er, som sagt i behandling med kognitiv terapi og medicin. jeg oplever at det går bedre, på trods af små forværringer ind i mellem. meningen med mit indlæg var at høre nogle historier fra folk der er kommet hele vejen ud af en depression, hvilket du jo skriver at du har prøvet. det luner at høre at det kan lade sig gøre.
tusind tak for dit indlæg

-spoon