Debatindlæg

Debatforum:  Mine tanker

Mine tanker

Written by hasseltoft 6. dec 2005 02:59

Jeg er en af de 'gamle' her inde. Jeg har været medlem af depnet i ca 4 år nu. Lidt over et år med denne profil og 3 år med en anden. Jeg har oplevet både sorger og glæder her inde, konflikter og utrolig meget støtte.

Her de sidste par måneder har jeg lagt mærke til at depnet har ændret sig, og jeg kan ikke rigtig finde ud af om det er godt eller skidt. Eller det vil sige jeg tror at det har udviklet sig i en forkert retning. Men ved ikke om I er enige med mig?

Da jeg startede her på depnet var der en meget hjælpsom atmosfære, hvor at hvis man kom på chatten blev man taget meget pænt i mod og der blev spurgt ind til om man havde det godt og om der var noget vedkommende ville snakke om. Man var også meget forsigtig i sit ordvalg da alle var meget bevidst om at det var syge mennesker der kom der.

Det har jeg registreret har ændret sig MEGET det sidste halve år, hvilket jeg er ked af og derfor heller ikke kommer så tit på chatten mere. Har også registreret klikker der inde, som kan være svære at komme til at tale med.

Hvorfor dette har ændret sig ved jeg ikke. Jeg oplever at nogle personer er meget agressive der inde og prøver at tyranisere andre. Det synes jeg er synd, for så bruger man ikke chatten til det som er formålet, nemlig at støtte hinanden i den svære tid.

Noget helt andet er dagbøgerne. Før hen var det sjældent at der var under 100 besøgende på en dag. Man tog sig tid til at læse hvordan de andre havde det, både for deres skyld, men også fordi man selv kunne lære meget af det, og måske forstå sig selv og sin sygdom bedre. Der var også langt flere kommentarer. Både støttende, opmundrende og visdoms ord. Det var virkelig guld værd.

Selvfølgelig skal man ikke svare bare for at svare, men hvis man tænker et eller andet når man læser en dagbog, så kan der jo ikke ske noget ved at skrive tankerne til vedkommende?! Mange skriver jo netop for at kunne få en kommentar fra andre, samt selvfølgelig at få sine tanker ned på skrift.

Man kan naturligvis ikke svare alle og heller ikke hver dag. Det kræver overskud, noget som kan være svært at finde frem når man har en depression. Men kunne vi i det mindste ikke prøve?

Personligt læser jeg mange dagbøger og svarer også en del. Det gør jeg uanset om jeg har overskud eller ej. Hvis jeg har tiden, så tager jeg den også og giver min erfaring og tanker videre.

Jeg underer mig bare utrolig meget over hvor det 'gaml' depnet er blevet af, og kan godt forstå at mange af dem som har været her i nogle år vælger at finde andre steder at gå hen og melder sig ud af depnet. Depnet er ikke længere det samme rare og støttende forum, som det var en gang.

Desværre....

Håber at nogen vil komme med deres tanker omkring det jeg har skrevet her.

Tak

Written by hasseltoft 13. jun 2006 23:51

Tak for jeres tanker og synspunkter omkring dette. Emnet er jo endnu en gang taget op på trods af at det nu er et halvt år siden jeg skrev dette. Min mening er bare at det har udviklet sig endnu mere i den forkerte retning.

Kate Hasseltoft