Debatindlæg

Debatforum:  Fokus på depression

Forfattere og illustratorer søges

Written by InfoMaster 7. maj 2007 12:21

Har du lyst til at dele dine oplevelser som ung depressionsramt? Og er du mellem 15 og 30 år? Eller er du pårørende til en?
Forlaget Spektakel er et lille, nystartet forlag, der som sin første udgivelse vil lave en bog om unge og depression. Derfor efterlyser vi personer, der har lyst til at bidrage til bogen - både med tekster og illustrationer. Hvis du ønsker det, kan du sagtens være anonym.


Formålet med bogen
Ambitionen bag bogen er at belyse depression på en ny måde. De bøger, der findes på markedet om depression, kan virke dystre og ikke altid lige indbydende – specielt ikke for unge. Det ønsker vi på Forlaget Spektakel at ændre på! Bogen vil henvende sig til unge depressionsramte og deres pårørende. Gennem personlige beretninger skal bogen give et indblik i, hvordan det er at være ung og have en depression. Det skal ske på en måde, der giver mulighed for identifikation eller indlevelse - og samtidig indgyder håb.


Teksterne
Vi forestiller os, at bogen kommer til at bestå af indlæg fra 5-8 personer på 15-40 sider hver. Teksterne skal fortælle om, hvordan du oplever konkrete situationer og emner. Det kan være eksempler på f.eks. dagbogsoptegnelser eller digte, der beskriver tanker og følelser. Du skal altså ikke bruge energi på at beskrive dit samlede sygdomsforløb. Beskriv hellere, hvordan du har oplevet at skulle begå dig i skolen eller på jobbet, samtidig med du var syg. Hvordan har dine forældre f.eks. håndteret din sygdom? Er du tilfreds med den hjælp eller behandling, du har fået?


Illustrationerne
Illustrationerne kan være f.eks. tegninger, malerier og fotos. Illustratorerne behøver ikke også at være forfattere.


Sådan gør du
Er du interesseret i at medvirke og gøre en forskel? Så send os et udvalg af din tekst (maks. 5 sider) eller dine illustrationer (maks. 5) til:
kontakt@forlagetspektakel.dk
senest den 25. maj.


Vi besvarer alle henvendelser, men vi kan ikke love individuelle begrundelser.


Forlaget Spektakel
V/ Nanna Laudrup og Marie Dinesen
www.forlagetspektakel.dk


Forlaget Spektakel er et non-profit forlag, der udgiver bøger om tabubelagte emner finansieret vha. fondsmidler eller sponsorater fra virksomheder. Læs evt. mere om os på vores hjemmeside: www.forlagetspektakel.dk