Debatindlæg

Debatforum:  Mine tanker

diagnose

Written by Cirkeline2 9. sep 2011 10:46

Jeg kunne tænke mig at høre om nogen ved hvilke oplevelser i barndommen der kan give mentale skader og hvilke?? Jeg fortæller her min historie og I kan så "vurdere" om der kan være sket noget...

Min far og mor mødte hinanden da de havde fået 2 børn hver. De fik så sammen mig og der er omkring 6 år mellem mig og den næste søster. Min mors børn har adrig kunnet med min far. Da jeg er omkring 9-10 år gammel vælger min søster (mors yngste), at melde min far for incest og ugen efter gør den anden af min mors børn det samme. Det ødelægger selvfølgelig familien, da det ikke passer. Og det ved jeg 120% for det kunne ikke lade sig gøre. Der skete mange fejl under efterforskningen og min far ender med at blive idømt 8 mdr fængsel.

Da han kommer i fængsel er jeg omkring 12-13 ar gammel og har flyttet lidt rundt da sladderen jo går hurtigt. Da min far var i fængsel brød min mor sammen og jeg måtte være mor for hende og klare mig selv. Min fars børn var blevet uvenner med min mor så jeg havde ingen udover min mor.

Gennem resten af mit liv er jeg meget usikker, stoler ikke på mig selv eller andre. Føler jeg skal kæmpe hver dag for at vise jeg er Ok trods alt selvom det var og er jeg overhovedet ikke. Har ikke varet god til at snakke om hvordan det var for jeg skulle jo vise at jeg var ok. Men det var rigtig hårdt.

Jeg har tit tænkt for mig selv at det jeg magter og har overskud til er at gå hjemme og tagd mig af min mand og børn og hus.

Jeg er i dag usikker, tager ting personligt,har ikke rigtig nogen venner. Ikke meget overskud, der skal ikke meget til at vælte min verden...

Så kan der være en diagnose. Og nej har aldrig fået psykologhjælp for alt har jo været ok udadtil...

Skal til læge i dag da jeg er sygemeldt med stress på grund af psykisk dårligt arbejdsmiljø og nu tror jeg det er på tide at få lukket op... måske...

Dårlige oplevelser og diagnoser

Written by Isoperla 9. sep 2011 13:25

Kære Cirkeline

Det kan være svært at sige hvilke oplevelser der giver mentale skader som du skriver for det er meget afhængig af den enkeltes robusthed overfor påvirkningerne.

Min erfaring er at man kan leve ok med dårlige oplevelser, men så "bang" vælter hele korthuset, nærmest ud af det blå eller måske snigende.

Katalysatoren til at det hele vælter kan f.eks. være stress eller dårligt psykisk arbejdsmiljø.

Derfor er det rigtig godt at du skal til læge, syntes jeg.

Om du ender med en diagnose eller ej er vel egentlig ikke så afgørende på dette tidspunkt. Udgangspunktet er vel at få det hele til at fungere igen og få det bedre.

Rigtig mange af symtomerme ved forskellige psykiske sygdomme kan optræde under en depression.

Jeg har læst at man ofte er varsom med at stille en diagnose så længe en f.eks. stress-udlødst-depression ikke er ordentlig behandlet.

Opvækst og psykken

Written by jenschr 9. sep 2011 14:30

Hejsa.. Et meget generelt svar!
Det vi alle oplever som noget vi kalder "mig/jeg" er skabt at både noget genetisk og noget socialt.
Begge dele kan være årsag til at man oplever problemer i livet.
En god og tryk opvækst er vigtig - men ikke altid nødvendig, for at man kan blive et velfungerende menneske som voksen. Det er heller ikke sikkert at forældrenes "genetiske fejl" kommer til udtryg i et menneskes voksenliv.

Hvis du vil blive klogere på dig selv og dine eventuelle problemer skal du søge kvalificeret hjælp! Afhængig af din situation er det nok en dygtig psykolog eller en speciallæge i psykiatri som kan hjælpe dig - altså hvis du ønsker det!

Første skridt på vejen er at tale med din læge.. Lægen kan henvise til psykiater - og i givet fald er det gratis! lægen kan måske også lave en henvisning til psykolog... Psykolog er aldrig gratis.. men med en henvisning fra lægen koster det "kun" ca. 300 på gang..

Opsøg kvalificeret hjælp - hvis du føler at du har behov for det..
Og gør det hellere i dag end i morgen..

Hilsen
Jens