Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Hjælp

Written by MariaAsha 17. okt 2011 10:52

Hej,
Jeg bliver kastet rundt for tiden og håber at der er nogle herinde der kan give mig råd og vejledning ?
Har været sygemeldt i over 2 år - alle både min psykiater og min psykolog og min tidligere sagsbehandler ( har lige fået en ny) mener jeg skal på førtidspension MEN nu har kommunens psykiatriske medarbejder lige afslået at sende mig videre i sye´stemet fordi hun ikke mener at alle muligheder er udtømte ?! Jeg var i jobprøvning i foråret og da måtte jeg stoppe før tid fordi jeg ikke kunne klare at arbejde og dengang sagde kommunens mand at jeg IKKE kunne få fleksjob men at der ville blive tale om førtidspension.
Nu har jeg så fået at vide at jeg skal til en psykiater der ikke kender mig og have en samtale og han skal så lave en psykiatrisk speciallæge erklærning til kommunen.
Jeg er meget bange for at skulle det og orker snart ikke mere - et af mine største problemer er at jeg igennem en masse år har opbygget en facade for at kunne klare at begå mig og stort set alle jeg møder siger at de ikke kan se jeg er syg MEN min psykolog kunne dog se lige igennem mig.
Har andre prøvet at komme til en samtale hos en ekstern psykiater - hvad spørger han om og hvordan kan jeg forberede mig på det ?
På forhånd tak,
Mvh
Maria

Rolig

Written by Anonym 17. okt 2011 12:28

Psykiateren vil høre om dit liv fra start til nu.
Så personligheden, problemerne og ressurserne fritlægges.

De er kun interesseret om der er en rest arbejdsevne tilbage.
Hvis ikke sejler man jo alene videre.

Jeg har haft en lignende historie, og mødet med spesiallægen var det som ændrede det hele til en FP.

Så jeg var også nærvøs, men blev "glad"

Tak ;)

Written by MariaAsha 17. okt 2011 14:37

Hej Wittgestein,
Tak for dit svar - og at du skrev så hurtigt - jeg er meget mere rolig nu - fordi jeg ved hvad det er der vil ske- så tak for hjælpen :)
Mvh
Maria

En ny psykiater kan være rigtig godt

Written by jenschr 18. okt 2011 11:52

Hejsa.. JEg var som du rigtig bange for at blive sendt til en ny psykiatrisk undersøgelse. Men det var en fin oplevelse for mig.. Jeg mødte et venligt og imødekommende menneske! Han kunne meget hurtigt sige at jeg var syg! og at jeg ikke var i tilstrækkelig behandling! Faktisk tilbød han mig at jeg kunne blive indlagt på psyk. afdeling. Jeg takkede nej - jeg havde nemlig allerede fået en tid hos en psykiater.. I øvrigt sagde han at kommunen skulle stoppe med deres forskellige tiltag øjeblikeligt! Han mente ikke jeg kunne tåle det.. Jeg endte med førtidspension (øv) Men du skal tro på det bedste.. Psykiatriske undersøgelser er slet ikke slemme. DU skal ikke forberede dig på samtalen. DU skal komme som du er! Lad psykiateren tale med dig i et frit og trygt rum.. En ordenlig psykiater er både dygtig og vil det bedste for patienten.. Hvis du har en "restarbejdsevne" så vil det i den sidste ende være godt for dig at få en eller anden form for job.. Det er slet ikke lykken at være for syg til at arbejde! Jeg ved det af erfaring..

En kommunelønnet Psykiater

Written by Anonym 18. okt 2011 12:24

Desværre forholder det sig sådan, at kommuner kan vælge at tilsidesætte din egen psykiaters udtalelse. Kommunens egen psykiatere for løn af kommunen for et stykke arbejde. De kommuneansatte psykiatere vil aldrig gå imod en kommunes politik på området, fordi man så bliver illoyal overfor kommunen.

Taberen er borgeren. Jeg håber du er tilmeldt et distriktspsykiatrisk center, de vil kunne hjælpe dig med kommunesagen, evt at klage over deres afgørelse.

Bare rolig!

Written by kvinde1955 18. okt 2011 13:15

Efter flere års famlen, blev jeg sendt til en anden psykiater for udredning. Og så gik det hurtigt med at få pension. Jeg vil dog sige, at har du evnen til bare lidt arbejde, så skal du være glad. Dagene kan blive meget lange, når man sidder derhjemme og alle andre er på arbejde eller på uddannelse.
Du skal komme med åbent sind og svare ærligt på alle spørgsmål. Gør ikke dig selv bedre end du er, eller dårligere end du er. Får psykiateren ikke et rent billede af dig, kan han diagnostisere dig. Og så bliver du sendt rundt i manegen.

kærlig hilsen

jamen

Written by Anonym 18. okt 2011 13:20

jeg tror ikke vi taler om en kommunelønnet psykiater,
men en som de booker fra et privat firma. (de har bedre tid).
I mit tilfælde kom jeg til privathospitalet Aleris.

Når kommunen får den ekstra vurdering
(som også vil være bygget på tidl. læger og psykologerklæringer),
skal kommunen tage en endelig afgørelse.
Derfor tror jeg det er sidste gang de plager dig.

Held og lykke med forløbet MariaAsha
Du skal bare være dig selv, og tænk på hvad du magter i årene frem.

FP hvis det er håbløst.
Flex hvis du orker lidt, men det er ikke altid løsningen.

Tak allesammen :)

Written by MariaAsha 30. okt 2011 07:50

Tak for alle jeres gode svar herinde - jeg har ikke været herinde længe fordi jeg har været enormt stresset og frustreret over ventetiden på dato for ekstern psykiater - det viste sig efter 2 uger at kommunen ikke kunne få den psykiater de ville bruge og så havde de ikke gjort mere indtil jeg ringede og mailede til dem - nu er de så ved at finde en anden psykiater men hvis jeg ikke havde kontaktet dem så var der intet sket - så al min energi går til dette i øjeblikket.
Mine sygedagpenge slutter om 2 mdr. så jeg har bare ikke tid til at kommunen sylter min sag endnu længere ( har været sygemeldt 2 år og 3 mdr nu) og afventer stadig afklaring.
Men jeres kommentarer til mit indlæg er en STOR hjælp - tusind tak :)
Maria

En kommunelønnet Psykiater... Vrøvl!

Written by jenschr 3. nov 2011 09:37

En person som fremstår med navnet "anonym" skriver følgende:

"Desværre forholder det sig sådan, at kommuner kan vælge at tilsidesætte din egen psykiaters udtalelse. Kommunens egen psykiatere for løn af kommunen for et stykke arbejde. De kommuneansatte psykiatere vil aldrig gå imod en kommunes politik på området, fordi man så bliver illoyal overfor kommunen.

Taberen er borgeren. Jeg håber du er tilmeldt et distriktspsykiatrisk center, de vil kunne hjælpe dig med kommunesagen, evt at klage over deres afgørelse."

Det er noget seriøst vrøvl. Kommuner tilsidesætter ikke ens egen psykiaters udtalelser! Men både den syge og systemet kan have glæde af at få et "nyt syn på sagen". Jeg synes det er helt fair og i orden at får en "ny" psykiater til at komme med en udtalelse.

At kommunens psykiater er i "lommen" på kommunen er halt forkert! en psykiater er en speciallæge, som er uddannet inden for området på et meget højt niveau. Vedkommende har aflagt lægeløftet - og det betyder altså helt vildt meget for lægerne.

Grundlæggende er speciallæger både dygtige og uvildige. De beskriver resultatet af deres undersøgelser ud fra deres faglige kvalifikationer og viden. Der har desværre været enkelte sager om psykiatere hvor man får tanken at de søger at please kommunen. Men der er altså ikke reglen.

Jeg blev selv sendt til kommunal betalt psykiatrisk undersøgelse.. Jeg er sikker på at min tåbelige sagsbehandler i Aalborg kommune, Jeg kalder ham "Kasper knold", sendte mig til undersøgelse fordi han troede at jeg blot skulle tage mig sammen. Og så kunne jeg jo få klar besked! - ta dig samme din torsk.. Undersøgelsen kostede kommunen ca 15.000 kr. Og resultatet var slet ikke som den kære Kasper havde ønsket. (kun min formodning) . Resultatet var at jeg fik en ny og uvildig undersøgelse hos en DYBT kompetent psykiater.. Og der er altså noget af det bedste der er sket i mit liv!

Jeg tror på speciallæger.. Har aldrig mødt noget andet end stor kompetence...
Men jeg har da også hørt om en tåbelig psykiater (vist nok fra Aalborg) Hendes praksis har været i TV..

Men tro nu på speciallægerne!

Jens

Psykolog testen er en go ide

Written by Anonym 3. nov 2011 22:29

Hej MariaAsha

Jeg har været til en helt anden psykolog i forbindelse med førtidspension og om jeg skulle i arbejdsprøvning.

Du skal beskrive ting, igennem en masse tænke prøver, så på blækklatter osv.... så du skal være ærlig og smide facaden.

Det kan være at psykologen giver dig grøn lys til en førtidspension...

Jeg har selv fået førtidspension, dog i begrænset periode...første gang i 4 år og nu endnu 5 år... måske er det også det du kan få-

Knus Tower

Sammenblanding af forskellige situationer!

Written by irsten 4. nov 2011 07:12

Hej alle

Så vidt jeg kan se, er problemet i denne debattråd, at flere forskellige ting bliver blandet sammen.

I det foreliggende tilfælde er der tale om, at MariaAsha har fået en henvisning til en anden psykiater, hvis honorar kommunen så vil betale. Formålet er at få en ny og set ud fra kommunens synspunkt mere uvildig vurdering end den vurdering, som hendes egen læge og psykolog har givet. Der er ikke tale om en psykiater, der er ansat af kommunen. At kommunen betaler honoraret betyder ikke, at psykiateren er i lommen på kommunen. Det er jo blot en enkeltopgave, som psykiateren udfører.

Jeg tror, at den tidligere Depnetbruger, som har skrevet indlægget ”En kommunelønnet psykiater” forveksler denne situation med det fænomen, der hedder kommunalt ansatte lægekonsulenter. Jeg ved ikke, om der i enkelte tilfælde kan være nogle af disse lægekonsulenter, der er uddannet som psykiatere, men normalt er det almindelige læger, hvis opgave er at oversætte lægefagsprog, så sagsbehandlerne kan forstå, hvad læger skriver om de sygemeldte.

Det er rigtigt, at der har været grimme historier fremme i dagspressen om, at der er nogle af disse kommunalt ansatte lægekonsulenter, der tilsidesætter de diagnoser, som patientens egen speciallæge er kommet frem til – og det endda uden at lægekonsulenten overhovedet har set – endsige undersøgt - den sygemeldte! Det er forfærdeligt, at sådan noget kan ske, men mon ikke at der nu er kommet så meget fokus på dette problem, at det ikke finder sted mere?

Jeg tror, at det er dette problem, den tidligere Depnetbruger beskriver. Vi kan desværre ikke få det at vide, eftersom vedkommende er slettet som bruger og derfor formodentlig ikke skriver igen og forklarer sig.

Forskellige steder på nettet og i dagspressen har der desuden været historier fremme om, at der er enkelte privatpraktiserende psykiatere, som opfører sig mildest talt forfærdeligt over for klienter. Jeg håber ikke, at det er sådan en, du er havnet hos, MariaAsha. Selv om guderne skal vide, at der er mange mærkelige psykiatere, så er min opfattelse den, at flertallet arbejder seriøst og uvildigt, inden for de rammer, som deres uddannelse giver dem. Jeg håber, at du er blevet henvist til en sådan almindelig kompetent psykiater, MariaAsha. At kommunen betaler honoraret for denne enkeltstående konsultation vil ikke have nogen betydning for psykiaterens vurdering.

Så har du, Tower, bidraget med et indlæg om psykologer, som kommunerne også af og til henviser til i forbindelse med sygedagpengesager. Men Tower, det er jo netop IKKE en psykolog, som kommunen har henvist til i MariaAshas tilfælde, men derimod en psykiater.

I forbindelse med min førtidspensionssag blev jeg henvist til en neuropsykolog, og jeg kan fuldstændigt genkende din beskrivelse, Tower, med de forskellige test, blækklat-test osv.

Men min opfattelse er, at disse arbejdsredskaber kun bruges af neuropsykologer – ikke af psykiatere. Jeg har i hvert fald aldrig haft en psykiater, der arbejdede på den måde. Psykiatere danner sig normalt et indtryk ved at tale med folk og bruger ikke i særlig grad test eller prøver.

Jeg håber, at du kommer hos en dygtig og venlig psykiater, som vil give kommunen det svar, som du helst vil have, MariaAsha :o)

Mange hilsner

irsten

Hej MariaAsha

Written by Anonym 5. nov 2011 22:10

Hvis du har fulgt med i nyhederne og den slags, vil du opdage, at man sigter mod, at der ikke længere skal være loft over sygedagpenge, som bliver frataget patienter med andre argumenter end de politiske, at borgerne så vidt muligt ikke skal forlænges. Nu ser det ud til at der kommer andre boller på suppen.

Hvad har det med din historie at gøre?

Jeg ved (insiderviden fra et tidligere jobs rundt omkring), at man i allerhøjeste grad lytter til egne aflønnede psykiatere end den som fx. er din. Thats it.

Noget tyder desværre på, at kommunen ikke vil give det pensionen - af økonomiske årsager, hvis de pludselig har vendt rundt på en tallerken.

Jeg håber du kommer til at tale med en dygtig psykiater, som ikke udelukkende ser hvordan man bedst kan presse arbejdsevne ud af dig, men at man ser dig som et helt menneske.

Held og lykke med det SofoSofo

Mange løfter, men ikke alle bliver indfriet!

Written by irsten 6. nov 2011 09:55

Hej Sofo

Jeg tror ikke, at du mener ” loft over sygedagpengene”, for det beløb, man får udbetalt i sygedagpenge, er der ingen planer om at ændre ved. Derimod kræver Enhedslisten, for at de kan stemme for finansloven, at den nuværende tidsbegrænsning, der betyder, at man normalt maksimalt kan få sygedagpenge i 52 uger, bliver ophævet.

Det er altså ikke beløbets størrelse, der er forslag om at ændre ved, som dit indlæg kunne give anledning til at tro, men derimod varigheden af sygedagpengene. Og det er jo også et stort problem, at mange mennesker ikke kan nå at blive raske i løbet af 52 uger.

Jeg ved godt, at der inden for den nuværende ordning er mulighed for forlængelse, men i praksis lægges der pres på den syge om at blive rask inden for 52 uger. Konsekvensen af denne praksis er ofte, at den syge bliver endnu mere stresset og af den grund ikke bliver rask.

Men én ting er jo, at regeringspartierne har lovet at ophæve tidsbegrænsningen. Men er denne ændring overhovedet medtaget i den nye finanslov? Jeg tror det ikke. Det er jo ikke alt, hvad de gerne vil lave om på, der er råd til.

Og hvis forlængelsen var med på finansloven, så ville Enhedslisten jo ikke være nødt til at kræve en sådan ændring som modydelse for at stemme for finansloven. Så vidt jeg husker, har Enhedslisten 3 krav, og det er jo ikke sikkert, at netop dette krav går igennem. Men lad os håbe det :o)

Mange hilsner

Irsten

Irsten, det er korrekt

Written by Anonym 6. nov 2011 11:04

Jeg taler ikke om beløbets størrelse, men varigheden af sygedagpenge.

SofoSofo

Uvildig psykiater

Written by MariaAsha 8. nov 2011 16:54

Hej allesammen,
Tak for allle jeres gode råd og kommentarer -
jeg har været hos den uvildige psykiater idag og efter en samtale på ca. 2 timer medgav han at førtidspension - evt. tidsbegrænset umiddelbart synes at være løsningen - så forhåbentlig får jeg snart vished så jeg kan begynde at se frem ad - men tak for hjælpen allesammen :)
Mvh
Maria Asha

Kære Irsten. Sikke dog en gang ukompetent vrøvl!

Written by jenschr 14. nov 2011 11:43

Jeg skrev indlæget "en kommunebetalt psykiater".

Jeg er ikke tidligere desnetbruger.. Jeg er ikke slettet. Jeg har ikke laver de forvekslinger du beskriver..
Jeg ved godt at du- Irsten ikke altid har syntes om mine indlæg.. Men her går du altså for vidt. Jeg er ikke blevet slettet..
Du har åbenbart ikke fulgt med i dagspressen.. Mit indlæg var begrundet i både artikler i aviser og indslag i TV.. De handlede om en navngiven speciallæge.. Hvis di Irsten - havde læst, og forsøgt at forstå, mit indlæg handlede det om at det kan være meget fint for den syge at få lov til at møde en anden professionel psykiater.. Men der var lige nogle eksempler på kommunalt lønnede psykiatere som fremstod som meget uheldige i pressen.. Mit indlæg handlede om at det slet ikke er normalen..
Jeg er slet ikke så dum som du fremstiller mig.. Jeg kender faktisk godt forskel på en psykiater som er indkaldt til at lave en undersøgelse og en lægekonsulent som er "fastansat" til at oversætte speciallægers erklæringer..

Enten har du ikke læst mit indlæg.. Eller også har du da slet ikke formået at forstå hvad jeg skrev.. Den sidste mulighed er at du er så hadefuld over for mig at du forsøger at gøre mig til grin gennem kynisk kommunikation.. Uanset hvad der er sket - ja så burde du reflektere over sagen..
Jens

Kære Irsten

Written by jenschr 14. nov 2011 12:05

Det ville klæde dig at læse denne tråd fra start til slut. Bagefter kunne du fx. beskrive hvad du misforstod..
Jeg synes din tekst om mit indlæg var meget inkompetent.. På den anden side er vi (de fleste af os) syge i psyken. Derfor kan jeg tilgive næsten alt.. Men at forsøge at fremstå som "specialist" uden at have læst og forstået spørgsmå og svar synes jeg er problematisk..

Jeg mener at have læst at du er førtidspensionist pga. adskillige personlighedsforstyrrelser. som du mener ikke er korrekte diagnoser. Jeg mener også at have læst at du selv mener at du har haft depression - og at løsningen på dette problem var at spise alternativ medicin - som gjorde dig helt rask.

Lige nu tvivler jeg...

Jens

Jeg har IKKE kommenteret dit indlæg, Jens!

Written by irsten 14. nov 2011 13:41

Hej Jens

Jeg har for længe siden besluttet, at jeg ikke mere svarer på dine indlæg, fordi jeg af erfaring ved, at du kun er ude på at chikanere mig. I den slags situationer plejer Depnet at give det råd, at man totalt skal ignore den, der chikanerer. Men nu gør jeg en undtagelse, fordi du åbenbart tror, at jeg har svaret på et af dine indlæg i denne tråd. Det har jeg ikke.

Jeg har kommenteret flere indlæg i tråden, men ikke dit.

Jeg har kommenteret det indlæg, der har overskriften ”En kommunelønnet psykiater”, skrevet den 18. oktober klokken 12.24.

At der er tale om et indlæg, der er skrevet af en person, som nu ikke længere er bruger, kan ses af, at der står ”Anonym” i stedet for det tidligere brugernavn.

Jeg kan godt se, at du den 3. november har skrevet et indlæg, der hedder ”En kommunebetalt psykiater … vrøvl!”

Men lige præcis dit indlæg har jeg jo netop ikke kommenteret :o)

Mange hilsner

Irsten

Undskyld Irsten.

Written by jenschr 14. nov 2011 15:39

Det var mig det havde overset et indlæg. Jeg undskylder mine indlæg'¨
jens

Du er tilgivet!

Written by irsten 14. nov 2011 16:06

Hej Jens

Du er hermed tilgivet. Jeg er ret imponeret over, at du faktisk er villig til at give en undskyldning :o)

Mange hilsner

Irsten

Tak Irsten..

Written by jenschr 17. nov 2011 16:50

Vi er ikke altid enige.. Men tak fordi du er som du er.. Du giver meget til mange - også selvom jeg ikke altid er enig..
Jens

Tak Irsten..

Written by jenschr 17. nov 2011 16:50

Vi er ikke altid enige.. Men tak fordi du er som du er.. Du giver meget til mange - også selvom jeg ikke altid er enig..
Jens