Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Indtagelsestidspunkt og påvirkning

Written by MisDus 1. feb 2012 12:46

Hej Derude!

Jeg er netop startet op på seroquel prolong - Min psykiater sagde at jeg skulle tage den en time inden aftensmad. I indlægssedlen står der dog at man også kan tage den inden sengetid.

Er der nogen der har erfaring med hvordan man bliver påvirket af den i timerne efter indtagelse? Og om det er bedst at tage den inden maden eller inden sengen?

Jeg er nemlig lidt nervøs for hvor døsig man bliver af dem - om man så er træt hele aftenen. Det er nemlig tit til aftenstid jeg vågner lidt op og det er typisk der jeg går til træning. Træningen er ekstrem vigtig for mig, da det er det der gør at jeg kan holde lidt sammen på mig selv - Så det vil bare være rigtig træls hvis jeg bliver så påvirket af medicinen at jeg ikke kan komme op og træne.

Jeg tager samtidig Valdoxan ved sengetid - er der mon nogen der har erfaring med de to præparater sammen?

MisDus

Seroquel

Written by spejoki 2. feb 2012 09:10

Nu ved jeg ikke hvorfor du skal have Seroquel, men jeg har fået dem imod tankemylder om natten og skulle tage dem når jeg gik i seng.
Valdoxan kender jeg ikke, hvad får du dem for?
Knus

Seroquel og Seroquel prolong

Written by Anonym 2. feb 2012 17:08

Min erfaring og hvad jeg har fået at vide af min psykiater er at seroquel prolong er sådan ca. 5 timer om at virke, da det er depotmedicin med lang halveringstid.

Seroquel virker hurtigere og kan tages en til to timer før sengetid.

Det er vigtigt, at du ar klar over er der er stor forskel på Seroquel og Seroquel prolong i hvordan det optages i kroppen.

Knus

Seroquel og Seroquel prolong og tilskud

Written by Anonym 2. feb 2012 17:11

Da jeg heller ikke ved, hvorfor du får Seroquel og/eller Seroquel prolong, skal du vide, at tilskud bortfalder til Seroquel og Seroquel prolong. Dog ikke når det er til behandlig for skizofreni, da lægen skal noterer dette.

Så hvis du ikke får Seroquel ogeller Seroquel prolong mod skizofreni vil det blive rasende dyrt.

Seroquel

Written by Jannick 2. feb 2012 20:10

Jeg selv for Seroquelm Mod Angstanfald, og det virker virkelig på mig - jeg lidder slet ikke af Angst mere :-)

Det ba dejlig

Jannick

Seroquel

Written by Piaannette 29. maj 2012 15:51

Jeg for 100mg Seroquel 2x dagligt ,mod rapid BP oveni det for jeg 2x200 mg Lamotrigin
min morgen dosis gør at jeg ikke er i stand til at komme til møder etc før et par timer efter jeg har taget dem ,aftendosis har virkning som en meget effektiv sovepille ,jeg ahr prøvet at tage dem før maden(natmad) og efter og syntes ikke der er den store forskel jeg er nu begyndt at tage dem en time før jeg vil sove (med et nogenlunde fast tidspunkt) mit eneste problem er at jeg sover tungt of længe ca12 timer på den dosis jeg får af medicinen ,men det tager jeg gerne med ,da jeg er blevet et meget roligere meneske uden at svinge fra tudetur til voldsomt temperement på en time ,så jeg håber de også bliver til gavn for dig :-)

...

Written by laughing 29. maj 2012 19:52

Jeg tager en seroquel og en valdoxan hver aften, og jeg falder i søvn i løbet af en time, har svært ved at vågne, men når jeg først er vågen er jeg mere frisk en normalt ..

Seroquel Prolong

Written by tinamusen 30. maj 2012 10:36

Jeg får 400 mg seroquel prolong og tager det en times tid inden jeg går i seng, tager jeg den ved aftensmaden sover jeg hele aftenen væk...
Almindelig seroquel tager max 30 min om at virke, i hvert fald for mig....
Mvh Tina

Seroquel Prolong

Written by kvinde1955 1. jun 2012 13:30

Da jeg fik mine, fik jeg at vide, at jeg skulle tage dem en time inden spisetid. Det gør jeg så, og jeg er som oftest i seng inden kl. 20. Skal jeg noget om aftenen, tager jeg dem senere, jeg tør fx ikke køre bil en time efter jeg har taget dem. Så tager jeg dem, lige inden jeg går i seng. Måske er jeg lidt længere om at falde i søvn disse aftener, det har jeg ikke tænkt på. Men jeg vil lægge mærke til det.
Jeg får mine for at holde mig fri af manier og depressioner og det virker.

Mange kærlige hilsner