Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Er der nogen der har erfaring med lithium (Litarex

Written by dramaqueen 31. mar 2012 18:55

Jeg er lige startet med at tage Litarex for 3 dage siden p.g.a. bipolar lidelse. Får i forvejen Venlafaxin 150 mg. Havde en manisk periode i november- december, hvor det lykkedes mig at bruge rigtig mange penge, så jeg har ruineret mig selv og andre. Jeg har mistet kontakten med mine søskende på grund af dette, da jeg har brugt af mine gamle forældres penge, så de har måttet tage lån for at overleve, og da jeg har overtræk på min bankkonto har jeg reelt ikke haft noget at leve af siden midt i december sidste år. Jeg startede med at blive deprimeret i 2006, hvor jeg fik Cymbalta. Min psykiater mener, at jeg har været bipolar hele tiden, men det var først i november, at jeg for alvor blev vanvittig.
Jeg vil høre om, man bliver mere deprimeret i opstartsfasen af lithiumbehandlingen?
Jeg fik en depressionsfase, fordi jeg holdt pause med Venlafaxinen i december, fordi jeg kunne mærke, at det gik for stærkt.
Det skulle jeg ikke have gjort, for efter den måned sank jeg ned i depression igen, og har ligget brak i 3 måneder nu. Det har været meget slemt.
Jeg håber, der er nogen, der har erfaringer med at være i bipolarbehandling.

Hej Dramaqeen

Written by Anonym 30. apr 2012 20:40

Det er altid deligt at møde folk med samme sygdom som en selv. Jeg er manio-depressiv med mest fald til at være manisk. Jeg har været indlagt 2 gange. Af medicin får jeg Rispadon, Venlafaxin og Lithium. En ordentlig dosis, men jeg er sat meget ned i medicin nu og målet for psykiateren, jeg går hos er, at jeg kun skal have Lithium. Det glæder jeg mig til, for jeg er godt bedøvet af medicinen. jeg har været meget manisk og har købt flere fjernsyn og har meldt mig ind i over 100 foreninger.Jeg er meget opsøgende over for kvinder, når jeg er manisk og bruger mange penge sammen med dem

hej

Written by signe 18. maj 2012 06:55

Hej begge 2

jeg har i sidste uge fået at vide at jeg havde bipolar lidelse, min familie siger at det har de da hele tiden vidst at jeg havde. Jeg var lidt chokket bagefter, for jeg har indtil da haft diagnosen kronisk depression. Jeg har det meget op og ned, men er bange for medicinen.... Har været fejlmedicineret i 6 år med ciprelex, som så har givet mig andre problemer. Har I prøvet at leve uden medicin, og hvordan var det? Jeg tager Alopam indimellem samt sovepiller.
Vh. Signe

Medicin

Written by SuperKarla 20. maj 2012 21:38

Hej med jer, jeg fik diagnosen bipolar type 2 for en måned siden.
Jeg får en ny type medicin der hedder Sycrest, som jeg er vildt glad for. Spørg endelig!
Mvh
SuperKarla

sycrest som bipolar II?

Written by thoeg 28. maj 2012 01:53

Hej,

Jeg er ifølge min psykiater ved at have været igennem alle typer medicin, uden nogen støre effekt, også for en type II bipolar depression. Jeg så et andet indlæg fra en person der også er meget tilfreds med Sycrest. Læste så på min medicin at effekten er anti manisk, og som type II'er er det jo depressionerne der skal bekæmpes.
Læste også at træthed er en af de mest forekommende bivirkninger. Jeg skal til psykiater snart, så vil da gerne høre om bivirkningerne, for måske var det et forsøg værd i mangel af bedre.

sycrest

Written by SuperKarla 22. jun 2012 15:49

Jeg fik sycrest i en depressiv periode og det har løftet mit humør til "normalt" leje.
Jeg har fået det i 2 måneder nu og jeg er stadig meget tilfreds med det.
Medicinen holder mine humørsvingninger inden for et tåleligt opmråde.
Jeg kan godt blive ked af det, men det er over ting som alle mennesker ville være kede af.

Så jeg finder ud af hvad der er depression og hvad der er "normal" ked-af-det-hed.

Har du prøvet det endnu?

Mange hilsner Superkarla

Sycrest i stedet for Seroqul/Bipolær

Written by thjørgensen 25. jun 2012 16:11

Interessante erfaringer fra Sycrestbrugere.
Jeg får Seroquel og Lamictal, men er meget træt og initiativløs. Har I/andre erfaringer med at løse dette problem? Jeg har efterånden prøvet en del, sidst Truxal (15mg) for beroligelse og er lidt træt af psykiaterens "laissez faire" og alt er egentlig godt nok holdning.

Træthed

Written by Uzi 4. jul 2013 22:14

Det altid rart at høre om andre også.
Jeg får litarex noritren og lamotrigen. Jeg er uden psykiater stoppet med noritren og lamotrigen men indser nu at jeg måske burde stoppe med litarex i stedet. Jeg er konstant træt og har hovedpine. Grunden til jeg stoppede med medicin er bare at jeg har fået nok af at proppe piller ned. Ingen virker selvom jeg har taget dem i over et år. Har depressioner. Det eneste jeg gør er at sidde alene og æde dagen lang.
Har i andre haft lignende bivirkninger med litarex. Plus de giver mig en elendig mave. Nogen der har et godt forslag. Er efterhånden træt af psykiater, da der bliver skiftet medicin hver gang. Jeg orker det ikke mere.

Og hovedpinen plus trætheden er ved at tage livet af mig