Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

At kvitte lykkepillerne

Written by Yorke 6. mar 2013 23:59

Jeg formoder, at der er en del brugere herinde, som benytter sig af antidepressivt medicin. Jeg er en af dem. Jeg har taget det i lidt over fem år, og det sidste års tid har jeg med sporadisk succes forsøgt at komme helt af med medicinen. Jeg har en tro på, at hvis jeg ikke kommer af med dem mens jeg stadig er forholdsvis ung, så kan det blive til noget, jeg vil tage resten af mit liv.

Jeg startede i 2007 med 20 mg. Jeg har forsøgt en enkelt gang med en "kold tyrker", og det har jeg lovet aldrig at gøre imod mig selv igen. Det var bestemt ikke en succes. Jeg er dog gennem det sidste år kommet ned på 10mg og vil mene, at min mentale tilstand er tilsvarende den, jeg oplevede, da jeg tog den dobbelte dosis. Jeg har så af flere gange forsøgt at komme ned på 5mg, hvilket har vist sig meget svært. Konsekvensen har ofte været forfærdelige bivirkninger i form af især svimmelhed og koncentrationsbesvær. Derfor har jeg trappet op igen. Men nu er jeg i gang med endnu et forsøg, og har pr. 1 marts taget 5 mg. Jeg har nu erfaret og forstået, hvor vigtig motion og god kost er i forhold til depression/angst, og det er for mig et redskab, som jeg skal benytte mig af, hvis jeg skal have forhåbning om, at det lykkedes i denne omgang. Jeg oplever allerede nu, at jeg ofte bliver meget svimmel, og har svært ved at koncentrere mig om ting længere tid af gangen. Men jeg har en forventning om, at disse bivirkninger med tiden vil blive udfaset.

Jeg håber, jeg om et stykke tid, kan se tilbage på dette indlæg med et smil velvidende, at det næste skridt mod et medicinfrit liv er taget.

hej

Written by Anonym 10. aug 2013 19:44

hejsa du er nok ude af dine lykkepiller for længe siden, jeg har selv stoppet flere gange...men min depression er vendt tilbage hver gang også selv om jeg blev ved at holde ud i op til 5 måneder..og derfor ved jeg nu at jeg desværre nok må spise en eller anden form for antidepressiv hvis jeg skal være glad og trives med mit liv fremover....så når man har haft gentagende depressioner over mange år.....er ens hjerne nok varigt skadet af depressionerne...
men ud over denne konstaterende holdning, er der faktisk også noget, der tyder på at flere lykkepiller gør hjernen bedre til at danne nye hjerneforbindelser ...og på den måde holde hjernen sund...selv om de fleste maler fanden på væggen og propaganderer for at det er "det rene gift".....nu er de jo også vildt forskellige de forskellige antidepressiver...og nogle er nok giftigere end andre...


hvis du kigger herind, så ville det da være dejligt at høre hvordan det er gået dig... efter dit ophør...?