Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Lægekonflikt - betaling for receptudskrivning??

Written by Isoperla 8. maj 2013 15:27

Hvis lægerne aflevere deres yder-nummer og bliver privatpraktiserende kommer der egenbetaling. Det er vel også receptfornyelse?

Da denne egenbetaling skal dække alle lægens udgifter skal de vil have en timeløn svarende til en privat psykolog eller privat psykiater (uden overenskomst), måske mere hvis de har folk ansat.

Har lige læst at Region Syddanmark afviser at refundere lægebesøg.

http://www.tvsyd.dk/artikel/198447:Region-afviser-at-refundere-laegebesoeg

"- Hvis en praktiserende læge opsiger ydernummeret, vil patienterne blive afmeldt lægens praksis. Patienterne kan vælge fortsat at blive behandlet hos den samme læge, men så med fuld egenbetaling, står der i redegørelsen.

Regionerne har pligt til at sikre gratis lægehjælp og vil derfor tilbyde patienten at vælge en ny læge. Hvis alle de praktiserende læger afleverer deres ydernumre samlet, vil patienterne blive tilmeldt et andet lægetilbud, som regionen opretter midlertidigt, formentlig igennem sygehusvæsnet
"

Jeg får kun recept på medicin til 30 dage ad gangen fordi det bl.a. er Ritalin. Det må også kun udskries af fast læge, mon "sygehusvæsnet" kan være fast læge?

Hvad tænker I?

-Jeg har desværre læst alt for mange debat indlæg som siger at "vi" går for meget til læge. Det gør mig rigtig ked af det.

Hvordan har I det med det?

lægekonflikt

Written by kirlot 14. maj 2013 00:01

Jeg kan godt forstå at du er nervøs, det er jeg også. Har selv haft den samme læge i 22 år og går til samtaler 2 g mdl. og det vil jeg jo aldrig få råd til. og hvem skal overtage min behandling? sygehusene?? ved endnu ikke hvor min læge er i dette spørgsmål, men det finder jeg ud af i morgen , da skal jeg nemlig til samtale.

Jeg må fortsætte ved psykiateren pt. ;-)

Written by Isoperla 18. maj 2013 20:50

Jeg har været ved min psykiater (gennem 2 år) og han siger at jeg godt kan fortsætte ved ham et stykke tid endnu, hvis min læge sender en genhenvisning. Det har jeg nu skrevet en mail og bedt om.

Jeg er lidt bange for at min egen måske siger nej. Han købte lægepraksisen før jul og det var derfor ikke ham der henviste mig, men når psykiateren siger at jeg skal be om en ny henvisning håber jeg at jeg kan få det. Ellers skal min egen læge jo overtage og han siger at han ikke har tid til samtale. Han sagde til mig at man jo skulle acceptere at humøret går og og ned. Ja det ved jeg godt, men hvad med angsten for at få miste lysten til at leve?

Jeg skrev til min egen læge med en smiley, at ellers skulle han overtage behandlingen og at jeg også er ved at nedtrappe noget medicin, hvor det ikke gik så godt sidst jeg prøvede.

Jeg tænker at hvis han ikke vil genhenvise mig må han være indstillet på at overtage og afsætte tid til mig.

Psykiateren er ikke en del af konflikten -endnu i hvert fald siger han.
Det lød næsten som om at speciallægerne kunne blive en del af det også, måske som sympati??, men det er min fortolkning.

Tja. Vi kan jo ikke gøre andet end at tage det som det kommer, men angsten er svær at få styr på. Jeg føler mig dog "reddet" på kanten af afgrunden. Det gør mig tryg og beroliget mht. Psyken og medicinen.