Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Hvor lang tid går der før virkning?

Written by fbh71 17. sep 2013 18:21

Nu har jeg fået Mirtazapin siden den 27. august og få dage efter begyndte det at blive bedere og mellem den 1 og 10 september havde jeg det godt. Herefter er kroppen langsom begyndt at blive svagere og tungere og på det sidste har jeg ikke kunne bruge den ret meget. Kroppen føles tung, nærmest lidt geleagtig i benene, har svært ved at koncentrere mig om tingene, og spiser ikke ret meget, samt ubehagelig træt. Men sover stadig godt om natten. Er der nogen der har erfaringer med Mirtazapin, og om der er noget som forsvinder igen?

Min stemningsleje er fint siger lægerne, men kroppen vil bare ikke samarbejde føler jeg.

Et svar

Written by irsten 18. sep 2013 09:11

Hej Fbh

Hvis du kigger på indlægssedlen til Mirtazapin, så vil du se, at træthed hører til de meget almindelige bivirkninger, dvs. at træthed forekommer hos mere end 1 ud af 10 brugere.

Jeg synes, at det er meget hurtigt, at du har fået en positiv virkning af medicinen. Jeg kan godt forstå, at du er utålmodig og gerne vil være dig selv igen. Jeg vil tro, at bivirkningerne vil fortage sig efterhånden, men muligvis ikke helt.

Men du kan gøre noget. Selv om du ikke har den store appetit, så sørg for at spise sundt og alsidigt. Husk at spise fisk, som jo indeholder de fedtstoffer, der er så vigtige, for at hjernen kan reparere sig selv.

Hvis det ikke allerede er sket, så gå til lægen og bliv undersøgt for mangeltilstande. Masser af mennesker mangler enten jern eller D-vitamin eller B12 eller magnesium eller andre ting, og lægerne tænker ikke altid på at tjekke folk for mangeltilstande. En mangeltilstand kan godt være (medvirkende) årsag til depression og træthed. Hvis du har normale niveauer er det jo bare godt. Men det er vigtigt at undersøge det.

En sidste mulighed, jeg vil foreslå, er at tage tilskud af kosttilskuddet Q10. Mange typer medicin nedsætter den naturlige mængde af det livsvigtige stof Q10 i kroppen. Når man har for lidt Q10, får man smerter og træthed. Jeg vil tro, at der er ret stor sandsynlighed for, at Mirtazapin uddriver Q10 af kroppen, og at det kan være noget af årsagen til bivirkninger. Jeg har lige ledt lidt på nettet, for at få min teori bekræftet og fundet flere indicier på engelsk-sprogede Internetsider, men ikke noget helt konkret.

Men det er under alle omstændigheder en god ide at tage tilskud af Q10, når man er træt og mangler energi.

Mange hilsner

irsten

Svar

Written by fbh71 18. sep 2013 12:00

Hej Irsten.

Jeg har fået taget blodprøver på det hele og dem fik jeg svar på i sidste uge, og der viste alle tallene at det var normalt. Selv mit kolesterol tal kom tilbage til det normale, har været en smule højt.

Ryger og drikker, det gør jeg ikke, og har aldrig røget.

-

Written by fbh71 21. sep 2013 20:31

Jeg har fået de sidste svar på prøverne, som viste for lavt D-vitamin indhold i blodet.

Et svar

Written by irsten 22. sep 2013 09:17

Hej fbh

Hvor er det godt, at du blev tjekket. Og hvor er det dejligt, at du melder tilbage og skriver, at der faktisk blev fundet en mangel. Det vil gøre det lettere for andre at bruge de erfaringer, der skrives om her i debatten.

Selv om der nu er mere omtale af D-vitaminmangel end tidligere, er der stadig mange (også læger) som ikke kender symptomerne og kun forbinder D-vitaminmangel med tidligere tiders såkaldt engelske syge. Men der er mange mere vage symptomer ved D-vitaminmangel, herunder træthed, uoverkommelighedsfølelse og depression.

Jeg bringer nedenfor en liste over mulige symptomer ved D-vitaminmangel. Listen stammer fra en hjemmeside, der tilhører to praktiserende læger:

http://www.cure4you.dk/749/D-vitamin.pdf (Vi kan desværre kun vanskeligt bringe aktive links her på Depnet, men jeg bringer alligevel linket, for at du kan vide, hvor jeg har oplysningerne fra)

• Følelse af ”svaghed” – muskeltræthed.
• Smerter og nedsat kraft i musklerne – spec. lår, læg, skuldre og nakke.
• Almen træthed.
• Smerter i knoglerne.
• Prikkende, stikkende, sovende,, snurrende eller brændende fornemmelser i fødder og hænder.
• Krampetendens i arme og ben.
• Uoverkommelighedsfølelse
• Depression
• Ledsmerter.
• Bredsporet og vraltende gang
• Besvær med at rejse sig fra siddende til stående stilling samt at gå på trapper.

Jeg håber, at du er kommet i gang med at tage D-vitamintilskud.

Mange hilsner

Irsten