Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Speciellæge i psykiatri som behandler med Perikum

Written by Akvamarin 22. okt 2013 11:07

Kender du en speciallæge i psykiatri som behandler depression med Perikum?

Jeg har været i behandling med Noritren. Trappede ud over forår og sommer men kan mærke jeg har brug for noget igen. Jeg vil gerne prøve om jeg kan klare mig med Perikum. Tager nu 3 kapsler Modigen dgl. men behøver nok øge. Jeg kan læse mig frem til at læger i for eksempel Tyskland behandler med højere doser men er lidt bange for selv at øge til højere dosis.
Tænker det vil være godt at have en behandler på sidelinjen.

Da jeg er på sygedagpenge er der også "problemet" med at man skal følge lægeordineret behandling (som pt er Noritrenen) for at få udbetalt sygedagpenge.

Jeg vil derfor gerne finde en speciallæge i psykiatri som kan ordinere behandling med Perikum. Helst en i Kbh området, men ellers Sjælland/Fyn/Trekantsområdet.

Mange hilsner
Akvamarin

Perikon er ikke anerkedt som tilstrækkelig

Written by Anonym 22. okt 2013 16:03

i Danmark er perikon ikke anerkendt som tilstrækkelig behandling til middelsvær og svær depression.....og derfor bruger danske læger ikke perikon i deres behandling af patienter, men mon ikke Carsten Vagn Hansen ville kunne anbefale perikon i behandlingen af depression... dog på eget ansvar... min personlige mening er at perikon kun duer til milde depressioner..

Et svar

Written by irsten 22. okt 2013 17:16

Hej Akvamarin

Min personlige mening – som dels bygger på videnskabelige undersøgelser og dels på personlig erfaring - er, at perikon virker lige så effektivt som de lægeordinerede antidepressive midler, som man bruger mod svær depression.

Men … i Danmark er perikon slet ikke godkendt til at behandle nogen former for depression – heller ikke milde depressioner. Det er kun godkendt til tristhed. Så jeg tror ikke, at der findes psykiatere, der vil ordinere perikon. Det ville stride mod de regler, lægerne arbejder efter.

Men derfor kan du jo godt forsøge dig med perikon, men i så fald kommer du til at stå helt alene med ansvaret. Og der kan, som du skriver, blive problemer med dine sygedagpenge, hvis du ikke følger den behandling, der er foreskrevet.

Jeg har taget perikon i ca. ti år og haft meget gavn af det. Jeg tager det ikke mere, eftersom jeg ifølge lægerne er nødt til at tage den blodpropforebyggende medicin Marevan, og den kan ikke forenes med perikon.

Jeg har ikke haft nogen til at rådgive mig i de ti år. Efter min mening skal man ikke gå højere end 3, evt. 4 kapsler Modigen. Sagen er, at nogle af de tyske præparater har en anden styrke, så derfor er det lidt svært at sammenligne forskellige mærker.

Man måler perikons styrke ud fra koncentrationen af ét af indholdsstofferne, nemlig hypericin. Hver kapsel Modigen indeholder 300 mg perikon-ekstrakt, og det er standardiseret, så det indeholder 0,9 mg total-hypericin.

Det meget omtalte tyske forsøg brugte perikon-kapsler, der var standardiseret anderledes, og altså har en anden styrke.

Jeg vil ikke sige, at det var helt nemt at behandle sig selv. Det ville da have været bedre at have nogen at rådføre sig med. Jeg havde bare ikke andre muligheder, da SSRI’erne slet ikke virkede på mig, og min daværende psykiater ikke ville udskrive et SNRI. Senere skiftede jeg læge, og mit nuværende lægehus er der ingen problemer med. Jeg kan uden problemer få Mirtazapin, som hos mig virker lige så godt som perikon.

Held og lykke

Irsten

Tak for svar

Written by Akvamarin 23. okt 2013 13:13

Tak for svar freeme og Irsten.

Så vil jeg ikke lede mere efter en speciallæge der behandler med perikum, men koncentrere mig om selv at finde ud af det.

God onsdag,
Akvamarin