Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

svært at stole på ret mange

Written by rina4 3. nov 2013 11:59

kan det virkelig være så svært at lære og stole på en mand, efter mange dumme ting som er sket i mit liv, både voldtægt,incest,svigt og og så har jeg en depresion som bare ikke vil blive væk, samtidig med adhd. det er bare lidt svært nogle gange at finde folk man kan stole på. og hvis jeg så møder en mand, så tør jeg ikke og stole på ham.hvad gør jeg.

Tillid

Written by Skovtrolden 4. nov 2013 00:41

Jeg har også svært ved at stole på andre, i min verden er tillid noget man skal gøre sig fortjent til, dvs. jeg stoler først på folk når de har vist at jeg har grund til at gøre det.

Tillid er for mig noget der tager tid at opbygge og turde stole på.
I forhold til et nyt menneske/nyt bekendskab, kan det tage mig flere måneder at vurdere og konkludere hvorvidt og i hvilke sammenhænge jeg kan stole på vedkommende eller ej.
Hvis jeg var kærestesøgende ville jeg også i tilsvarende grad være afventende og observerende, man skal ikke kaste sin tillid i armene på hvem som helst.
Omvendt så findes der heldigvis også mange mennesker der rent faktisk er til at stole på.

hej skovtrolden

Written by rina4 4. nov 2013 07:58

tak for dit svar, jeg kan kun være enig med dig i at tillid skal bygges op, jeg håber bare jeg snart tør og stole på en mand igen, det er der jeg har et enormt problem.
men jeg håber det kommer, med tiden.
men det er da rart at vide at det ikke er migsom er helt galt på den.
jeg får så tit at vide, at jeg skal lære og stole på folk, ellers bliver jeg ved medat være alene, men ingen kan sige hvordan jeg kommer igang med det.
men dit svar giver mig da håb, at med tiden skal jeg måske nok finde en jeg kan stole på.

Tillid

Written by Skovtrolden 5. nov 2013 15:09

Selv tak :-)
Jeg tænker jo lidt at du skal lade være at punke dig selv så hårdt for "ikke at kunne føle tillid", giv en evt. ny partner den tid du har brug for, til at vise at man kan stole på ham, den tålmodighed må han kunne give dig, - og der ér vitterlig mennesker man kan stole på, men der er også nogle man ikke kan, og det har ikke noget med dig at gøre.
Jeg ønsker dig held og lykke med at finde tilliden igen, den findes et sted derude, og måske kræver den lidt tålmodighed fra begge parter for at få plads til helt at udfolde sig og vise sit værd :-)