Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Depression og dating

Written by Birkjaer 11. mar 2014 18:36

Hej alle :) Jeg søger lige et par gode råd her.

Jeg har haft en depression, som inkluderer panikangst, over de sidste 3 måneder, og jeg er nu endelig kommet i medicinsk behandling + samtaleterapi.

Jeg har endnu ikke oplevet forbedring, men min behandling er også kun lige startet.

Jeg er en ung fyr på 23, som før denne meget mørke periode i mit liv, aldrig tidligere har haft problemer. Jeg klarer mig godt ift. uddannelse, arbejde, venner og piger. Jeg er så småt begyndt at genoptage mit liv igen, selvom det er uhyggelig svært, men jeg finder alternativet meget værre.

Nå, men mit spørgsmål drejer sig egentlig om dating. Jeg er nemlig ikke helt sikker på om det er en god idé eller ej. På den ene side har jeg utrolig meget lyst til at genoptage mit liv på det område også, men på den anden side er jeg en smule bange for om det kan gøre mere skade end gavn, blandt andet med de bekymringer der typisk indfinder sig ved småforelskelser osv.

Jeg vil meget gerne høre om jeres erfaringer :)

Depression og Dating

Written by iLillie 13. mar 2014 15:53

Jeg kan ikke råde dig, men blot sige at hvis du er en sensitiv person, så kan ulykkelige forelskelser forværre en depression; jeg taler af erfaring. Men du siger, du lige er startet i behandling - hvis jeg var dig, ville jeg lige vente et par uger med at date. Det er jo ikke en uoverskuelig periode. Du er ung og har masser af tid. Det vigtigste er, at du virkelig passer på dig selv, når du har det skidt.

Depression og Dating

Written by ellie 28. mar 2014 00:46

iLillie har ret i, at et knust hjerte kan forværre eller endda starte en depression. Og jeg taler også af erfaring. Men på den anden side, kan man jo ikke leve livet sådan! Man skal jo på et tidspunkt være åben overfor andre…
Jeg er 27. Har fået mit hjerte knust en del gange, og har også fået depression pga. det. Men jeg har altid været åben overfor en ny kæreste. Jeg har dog ændret holdning til, hvordan og hvornår jeg fortæller om mine depressioner. Før følte jeg, at det var den her kæmpe store ting, som jeg bare ventede på, at skulle fortælle…fremover vil jeg lade det ske af sig selv.
Jeg tror også, at du skal lære dig selv at kende efter den her behandling. Nogle gange kan man jo søge en forelskelse, for at føle sig glad…og så når det sker, så glemmer man måske, hvorfor man var i gang med behandling og mener måske ikke, at det er nødvendigt længere. Og hvis det så ender i et knust hjerte, så er man tilbage til nul.
Så jeg ville vente lidt…eller i hvert fald tage det afslappet.
Men derefter bliver man bare nød til det…selvom der er større risiko, end for de fleste…
Held og lykke :)