Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Ængstelig/evasiv personlighedsforstyrrelse?

Written by catarpillar 18. maj 2014 17:08

Er her andre med ængstelig personlighedsforstyrrelse? Hvis ja, hvilken hjælp har i i så fald fundet brugbar?

MAD!

Written by Anonym 19. maj 2014 17:33

Hey catapillar
Jeg har den samme personlighedsforstyrrelse, men ligenu har jeg den rimelig godt under kontrol! :)

Hvor underligt det end lyder så er det der har virket allerbedst for mig, at jeg startede på et livsstilskursus der handler om at lægge sine madvaner helt om.

Efter jeg startede der, fandt min psykiater og jeg frem til at jeg ikke behøvede tage min angstmedicin mere og jeg behøvede heller ikke fortsætte hos hende.

Det er helt vildt hvor meget mit sind har ændret sig alene ved bare at spise sundere.

Jeg er stadig ængstelig, altså, den slags går selvfølgelig ikke helt væk, men jeg har fået meget lettere ved at slappe af inde i hovedet og jeg er ikke angst når jeg skal noget nyt, bare lidt nervøs.
Jeg oplever stadig - efter at have været i socialt samvær med andre - at jeg får selvhadstanker når jeg kommer hjem, men det er slet ikke lige så voldsomt og det varer heller ikke lige så længe.

Det hjælper også at give slip på de der tanker om at man SKAL ditten datten og dutten. Jo mere tid du giver dig selv til at trække vejret og mærke efter hvad det er DU vil, jo nemmere får du det indeni.

Jeg har stadig et godt stykke vej igen før jeg vil kalde mig selv symptomfri, men det er virkelig en stor hjælp helt at skrotte alt hvad der hedder usund mad og leve sundt 99% af tiden
Jeg smider lige linket til min kostvejleders hjemmeside! Hun er MEGET sød, men hun siger stadig tingene som de er og vil gøre alt for at hjælpe dig hvis du beder om det!
Selv hvis du ikke har et vægtproblem vil det være godt at starte hos hende eller følge madplanerne i hendes bøger for de gør underværker for sindet, det kan jeg virkelig skrive under på.

Jeg har taget medicin, gået til psykiater og 4-5 forskellige psykologer og det hjalp mig ikke ret meget på de 3 år jeg var i det system. Lige så snart jeg startede hos min kostvejleder og droppede ud af sundhedssystemet, gjorde jeg enorme fremskridt inde i hovedet!

Jeg håber at det er noget der også kan virke for dig. Hendes bøger er ikke alt for dyre hvis du ikke har råd til at starte på et af hendes kurser!

http://www.nylivsstil.dk/

Tak

Written by catarpillar 23. jul 2014 00:23

Hej Silin

Jeg har ikke været online meget længe..

Mange tak for dit uddybende svar, det er rart at vide der er andre derude ligesom mig. Jeg vil prøve at kigge på bøgerne med det samme.. Jeg er snart desperat for det er jo simpelthen så super træls.., så snart så alle råd er kærkomne:)

Jeg har også læst og hørt meget om hvordan forskelligt grønt og urter kan have en positiv virkning på sindet. Men jeg vidste ikke det kunne gøre så store underværker som dette. Det er vel også i takt med at man bliver mere selvsikker når man taber sig og får lidt mere glæde ikke? eller hvad tænker du?

Hvor lyder det dejligt du har den under kontrol nu, det giver mig håb. tillykke med det:)

Åh jeg kender det så godt det med at komme hjem efter en social begivenhed og være så rasende på sig selv at jeg føler jeg ikke fortjener at leve. Eller ikke burde være til..

Jeg er også samtidig det der hedder "masokistisk" hvis du kender til det? (det er ikke den seksuelle betydning) har du også det? Jeg tænker om det er en ting man normalt kan regne med at en ængstelig også har?

Det med at give sig selv mere tid er en god ting, det har jeg hørt før. Det er rigtig rart at høre det igen og blive mindet om det..

Jeg skal starte i terapi snart med henblik på netop det at være ængstelig. men det er relativt nyt at jeg har fået konstateret at jeg lider af denne personlighedsforstyrrelse. Jeg har ellers bare gået i almindelig terapi også hos flere psykologer..