Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Erfaring søges med Brintellix

Written by Swingsister 9. jan 2015 11:16

Jeg er lige startet med Brintellix, som er et helt nyt antidrepesivt middel. Er der nogle her der har erfaring med dette?

svar brintellix

Written by Anitasofie 20. jan 2015 23:41

Hej. .
Som du selv skriver er det ret nyt på markedet. Jeg har selv fået det nu i 6 uger. Jeg startede på 10 mg. .men blev i går sat ned til 5 mg. Jeg har haft voldsom kvalme og opkast. Og i weekenden forstoppelse som jeg besvimede af grundet smerter.
Nu giver jeg det yderligere 14 dage. ..ellers må jeg skifte præparat. Så det er en blandet oplevelse jeg har med dem.
Jeg vil dog sige at mit humør er blevet mere stabilt. ..om det så skyldes brintellix? ?
Hvordan har du reageret på dem?
Mvh Anita Sofie

Erfaringer med Brintellix

Written by midtilivet 12. jul 2015 18:24

Hei,
har vært plaget av depresjon/angst i flere år, og forsøkt flere antidepressiva/SSRI som er i markedet.
Har nå tatt Brintellix i ca to mnd. Gikk av venlafaxin (=Efexor) samtidig med at jeg i løpet av ca 14 dager trappet opp Brintellix fra 5 til 10 mg. Dette var, overraskende nok, relativt uproblematisk, men hadde noen dager med uttalte parestesier (elektriske impulser, sus i hodet, følte meg disconnected og urolig). Venlafaxin er ellers et av de verste SNRI å seponere. Føler meg nå mer konsentrert og våken enn med venlafaxin. Hadde litt unormale drømmer den første tiden, men har nå god søvn og våkner uthvilt til normale tider, om enn med noe angst. På venlafaxin var det tungt å stå opp. Tar Brintellix sammen med frokost for å unngå kvalme. Pr idag vurderer jeg om jeg skal øke dosen til 15 mg, ettersom jeg er usikker på om 10 mg er høy nok dose for meg, føler meg litt tung til sinns. Dette kan også være fordi jeg har hatt en langvarig luftveisinfeksjon nå i snart to mnd, pluss utfordringer i familien. Ser derfor an en stund til før jeg endrer dosen. Synes heller ikke den angstdempende effekten er helt tilfredsstillende. Skriver noen ord igjen senere når jeg er blitt frisk av infeksjonen og forhåpentlig har et bedre grunnlag for å vurdere Brintellix-dosen. Vennlig hilsen kvinne, 54 år.

Naturlige Antidepressiva

Written by betikkae2 30. nov 2022 07:29

Naturlige Antidepressiva - https://nuvialabrelax.dk Jeg modtog min bestilling til tiden og pillerne virker rigtig godt.