Læs dagbog

Tæt på selvmord, men ikke megen hjælp at hente

En side i dagbogen "Prøver at finde mening med livet..."
Skrevet af Aarhusfyren 25. juli 2019 14:04

Jeg var kommet så langt ned psykisk natten til onsdag at jeg var så tæt på selvmord som man næsten kan komme. jeg stod på kajkanten ved Århus Havn, og havde næsten den ene fod ude over, havde timer forinden skåret i mig selv dog kun noget overfladisk, jeg er så torsdag middag blevet udskrevet fra AUH med beskeden om at jeg ikke er syg nok til en længere indlæggelse, lægen mener ikke det nødvendigvis er depression jeg har, og kaster nu bolden over til min egen læge. Blev udskrevet mod min hvile og selvom jeg stadig har selvmordstanker og fortalte dem det klart. Suk hvilket et system vi har.

Kommentarer fra andre brugere

Tak Lille-Lars for de utallige nedlæggelser af psykiatriske sengepladser og favorisering af de private hospitaler i hans regeringstid.

Enhedslisten og de radikale vil gerne give midler til psykiatrien. Men Midler har det med at forsvinde i andre huller, når det kommer til stykket.

Jeg er ikke læge. Blot en bruger, der ud fra dine 5 1/2 linie her godt kan se, at du har et problem, når du står på kanten af kajen. Hospitalet har sikkert skulle vælge mellem dig og en der åd piller eller en psykotisk med truende adfærd over for sine omgivelser.

Det gavner ikke dig. Men der er stort set ingen sengepladser i psykiatrien og de uskriver hverdag den der er mindst syg i forhold til alle de andre i køen.

Skrevet af Anonym, 25. juli 2019 14:32

Kære Aarhusfyren

Det er jeg virkelig ked af at læse. Jeg synes også, at det er helt forkert, at du bliver udskrevet mod din vilje. Hvis du kommer i samme situation igen, så synes jeg, at du skal formulere dig krystal klart i en tale som ikke kan misforstås.

Altså, "Nu begår jeg selvmord og går ned og hopper i Århus Havn" eller lign. Det må selv en psykiater eller sygeplejerske kunne dechifrere, tænker jeg.

Kh
Chloe

Skrevet af Chloe, 25. juli 2019 20:00

Kære dig hvor er det hårdt at være til men husk der også er andre glæder her i livet jeg syntes det er synd du skal have det som nu men ønsker dig det bedste knus fra kirae

Skrevet af Anonym, 25. juli 2019 22:38

Vandtemperaturen i Århus Havn lige nu er 18-20 grader.

Skrevet af Hasselmus, 26. juli 2019 09:48

Kære Aarhusfyren

At stå på kanten, så tæt som overhovedet muligt - men så alligevel ikke gøre det, fortæller mig, at der stadig er et ønske om at leve. At der stadig er, et ønske om være en del af denne verden - stort eller lille - det ér der...

Jeg kan også læse din frustration over ikke at få hjælp. Og når lægerne så konsekvent afviser dig trods selvmordstanker, må det også gøre ekstra nas.

Spørgsmålet er altid om det er noget de kan hjælpe dig med, eller om det reelt starter med dig selv. Jeg skal ikke bedømme om du ér eller ikke ér syg nok til at skulle have hjælp. Men når du nu ikke får den, trods ønsker om det - og alligevel har et ønske om at leve, selvom du står på kanten. Så kunne det jo være, at du måske gerne ville gøre lidt mere for at leve... Du har jo allerede bevist at du har lysten til at leve, men er frustreret.. en frustration jeg udemærket kan forstå. Og så læser jeg også dit indlæg som en måde at råbe om hjælp... spørgsmålet er blot hvordan hjælpen ser ud, og hvor den skal komme fra?

Hvad nu hvis en del af hjælpen kan komme indefra - altså fra dig selv?

Du er tydeligvis en stærkere person, end du selv giver dig kredit for. At stå på kanten, og så alligevel vælge livet, er styrke - en styrke du selv har.

I går kom der en invitation til livet... invitationen kom fra dig selv... ude på kanten... tager du imod den? Du havde jo styrken til at sende dig selv invitationen...

Har du derfor overvejet om du kan bruge den styrke til mere?

Eventuelt hvad du selv kan gøre, for at komme lidt videre?

Har du overvejet hvorledes en énkelt observation i naturen kan starte en opfattelse af, at der er noget meget mere - og smukt i denne verden, lige udenfor vinduet?

Dagen i dag har uden tvivl været solrig mange steder. Der er helt sikkert nogle der ikke er helt tilfreds med så megen varme, men der er også noget smukt ved en blå himmel. Noget smukt ved fuglekvidder og noget smukt når man får en lille én på opleveren, når man kigger lidt ud i naturen. Det behøver ikke at være så langt, men når du nu har en lyst til at leve, så kunne det være at du ville kigge op i himlen og se på solen, se på farverne..? Livskvalitet er en proces, som hele tiden er i udvikling. Det er ikke en permanent tilstand, men noget man skal arbejde med - og du har mere styrke til at arbejde med den, hvis du vil...

Jeg læse engang en historie om en lille dreng der havde levet hele sit liv i et lille rum under en trappe - da man undersøgte drengen for hans opfattelse af livet, havde han en en opfattelse af god livskvalitet - han havde jo ikke oplevet andet.. jeg vil selvfølgelig ikke ønske dette for nogen dreng, men faktum var, at han selv havde bestemt sig for at sådan var livet, og så fik han det bedste ud af det..

Det kunne man tolke på mange måder, og en af måderne kunne være at livskvalitet er hvad man gør det til, ikke hvad andre skal bestemme, men ens helt eget valg.
Du har jo muligheden for selv at bestemme, hvad livskvalitet er for dig - lige nu, og senere kan du ændre det, så det passer til en ny situation.. Livet er dit, og du bestemmer selv, hvad du vil være glad for - stort eller småt.
Og har stadig lysten til at leve, hvilket du allerede har bevist, så bestemmer du også selv, hvad du vil glæde dig over hvergang du åbner øjnene.

Det hele kunne starte med et ord - hvis du vælger et positivt ord, og siger til dig selv, så kan måske du få en positiv tanke. Hvis du har en positiv tanke, kan du måske få en positiv følelse. Hvis du har en positiv følelse, kan du måske få en positiv adfærd... En gentagen positiv adfærd, kan blive en positiv vane... og en positiv vane kan også blive en positiv skæbne... Det hele kan starte med hvad du selv vælger.

Jeg håber alt det bedste for dig - du er stærkere end du selv aner...
Grib det liv du allerede har bevist du gerne vil leve - og lev det.

Bedste hilsner
NLPHenrik





Skrevet af nlphenrik, 26. juli 2019 17:42

Hey Aarhusfyren, jeg ville lige tilføje forsiden af depnet´s info, da jeg ved fra mig selv, at det ikke altid er nok med gode råd, og at man ikke altid kan stole på sit sind. Det betyder dog ikke at du vil livet men at det tynger dig ned. Så her kommer det:


Fortæl andre om dine tanker
Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, du har lige nu.

Du er ikke alene om at have det sådan. De fleste mennesker har perioder, hvor livet eller en situation opleves som så svær, at de ikke kan magte den alene. For nogen fører krisen til selvmordstanker og uden hjælp måske til selvmordsforsøg og selvmord. Derfor er det afgørende, at du får fortalt et andet menneske, at du har det svært, så du kan få den hjælp og støtte, du har brug for. På Livslinien er vi vant til at tale om selvmord og selvmordstanker, og vi vil meget gerne tale med dig.

Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-04.

Du kan skrive til Livsliniens netrådgivning skrivdet.dk. Skriver du for første gang, vil vi bestræbe os på at svare dig inden for 24 timer. Har du skrevet før er svartiden op til tre dage.

Du kan kontakte Livsliniens chatrådgivning mandag og torsdag kl. 17-21 samt lørdag kl. 13-17.

Selvmordstanker er i de fleste tilfælde ikke udtryk for et ønske om at ville dø. Ofte handler det om, at en situation er blevet uoverskuelig eller gør for ondt. I sådanne situationer kan selvmord fremstå som den eneste løsning. Livsliniens rådgivere er der for at hjælpe dig til at sætte ord på det, der er svært og for at hjælpe dig til at se andre muligheder end selvmord.

Du kan også kontakte Livslinien, hvis du er pårørende eller efterladt til selvmord.

Livsliniens holdning til selvmord

Livslinien har forståelse for, at selvmord kan opleves som en udvej men vil til enhver tid hjælpe til at se andre muligheder.
**************
**************
Hvis du ikke kan komme igennem så prøv igen og el. skriv dig ud af din smerte herinde, vi er mange som har alt for meget at rode med, og det at der er ligesindet, betyder noglegange et nyt syn på tingene el. bare et knussss fra andre om dig Knusssss fra mig en gammel bruger:)

Juze.

Skrevet af juce, 26. juli 2019 20:43