Læs dagbog

Når Sorgen Ruller

En side i dagbogen "Except for monday. Which was never good anyway!"
Skrevet af Frederik40 14. februar 2023 17:18


Har haft en af de mest nedværdigende og smertefulde nætter i mit liv sidste nat. Fik hjælp i sidste øjeblik efter 8 timer. Fuldstændigt grotesk oplevelse.Jeg vil skrive db om det senere. Mega Træt nu. Stort set ikke sovet siden fredag og sidste nat var 0 med stor pil nedad og et smerte helvede med fæces overalt. Så vil lige trække vejret resten af dagen.

Nuvel. Det er sjældent jeg læser bøger.. men er gået i gang med - Kunsten at Græde i Kor.- Man følger 11 årige Allan i en lille sønderjysk samfund. Hvor han forsøger at holde sammen på en dysfunktionel familie med bizarre og groteske normer. Ugens højdepunkt er at synge med på tyske slager sange. Med mindre der skiftes kanal til danmark. På familiens første fjernsyn i 1960 erne

Faren er psykisk ustabil og familien ligger mildt sagt under for dette. Søsteren er stoppet med at ligge med faren på sofaen. For at gøre -Far Glad igen. *
Faderens højdepunkter i Iivet er at holde taler ved begravelser.. Når Sorgen den Ruller. Og det gir også lidt ekstra omsætning i familiens lille biks. . Allan har store blanke øjne og bistår faren ved begravelser. Hvor selv den stærkeste mandfolk må bryde sammen under Fars tale.

Man følger Allan i en forskruet og grotesk barndom i et absurd og grotesk familie og persongalleri. som Allan er tvunget til at vokse op i. Sørgelige og tragisk omstændigheder bliver nærmest komiske og fortalt med en absurd naivitet. Snilde og galgenhumor. Med et persongalleri fra den ene yderlighed til den anden. .* Når Far er glad. Så glemmer han at tage livet af sig.selv! . og når Far glemmer det. Glemmer vi andre at tænke på det. Og så har vi det godt! ( Bum!)

Man tænker ofte om man skal grine eller græde undervejs i beretningen om Allans Barndom. Når Sorgen Ruller...

Jeg vil anbefale bogen. Der skulle være stærk selvbiografisk.
Kunsten at græde i kor. Af Erling Jepsen.

Sol Går Op - Sol Går Ned