Læs dagbog

Lidt om bogen FORKERT af Inge Schützsack Holm

En side i dagbogen "....."
Skrevet af ette 16. juni 2022 16:09

Jeg er igang med bogen om at føle sig forkert - og om skyld og skam. Den er barsk at læse og jeg forstår ikke alt det der står.
(Jeg fandt bogen på ereolen - hvis nogen skulle være interesseret. Den står også som lydbog - så jeg lytter til den). Den handler om, hvordan forkerthedsfølelsen opstår, og hvor meget den følelse kan fylde - også som voksen og hvordan den i mange tilfælde bliver kronisk. Hvordan nogle børn udsletter sig selv for at dække en forælders behov. -Hvordan nogle børn ses som et objekt/en ejendel af forældre. Bogen er også om selvsabotage, selvskade etc..hvorfor det opstår.. Den handler også om, hvordan man kan blive ved med at tage ansvar for forældre og selvsabotere.

Når jeg læser "den slags", er det vigtigt, for mig,. at jeg IKKE bruger den indsigt jeg får til at at tænke: Det sådan, det er- der er ikke noget at gøre. For mig at det vigtigt at vide mere for at forstå for at kunne arbejde videre/ ud af mønstre etc. Jeg NÆGTER at tro på, at man er nødt til at affinde sig med at ha det dårligt! Jeg ved ikke ALT, langt fra. (Det er nogen gange ærgerligt hvis man blokerer, fordi man synes nogen er bedrevidende - men ja.. jeg skriver også for min egen skyld) Jeg kan godt lide at vide mere - f.eks. om angst og depression og støder også på noget som jeg ikke kender til.
(Jeg tror ikke, at vi bliver færdige med at løbe ind i problemer - men måske kan blive bedre rustet)- Ha en god aften :)