Læs dagbog

mor altså + opd

En side i dagbogen ""
Skrevet af kirsebær 13. maj 2022 17:07

Jeg holder meget af min mor, men sikkert som mange andre er der ting ved hende der virkelig kan irritere mig. Mine børn får det sikkert på samme måde med mig og har det ind i mellem allerede.

Forleden fortalte jeg min mor at min yngste fortalte mig om noget fra skolen. Noget bøvl i klassen. Min mor sagde, at det var så godt at hun kunne komme at tale med mig om det. Men, fortsatte hun, sådan bliver det ikke, når hun kommer på efterskole, så har hun ikke dig at tale med. Tak for kaffe. Der steg min bekymring lige 80 procent. Min datter glæder sig til efterskolen, flere virker så flinke, miljøet godt, fælles interesse om musik. Og så får jeg lige den med at min datter kommer til at blive alene. Det ved jeg godt. Men hvorfor plante sådant en bekymring i mig. hvad gør det godt for?

I dag kommenterede min mor noget jeg havde sagt til min datter. Hun synes at jeg skulle have sagt noget andet. Det er svært at forklare her, men det var ret selvmodsigende det hun sagde.
Jeg bliver bare så usikker på mig selv, er selvusikker.
Det er ikke sådan altid men det er ret tydeligt for mig at jeg ikke er sikker på eller i det jeg siger.Hvorfor tror jeg at min mor har ret? Jeg vil ikke udstille min mor men jeg ved at jeg har et stk arbejde i forhold til min selvtillid til det jeg gør og siger. Hun har for sjov sagt at hendes bedstefar havde sagt at hun skulle være politiker eller missionær. Hun er ret kraftig i sin overbevisningsevne. og det er ikke med vilje, men hun ved ikke hvor stærkt det er og virker på hendes børn.

Jeg har en ide om at min mor ved mere om det end mig. Jeg er sgu ikke særlig moden eller voksen trods mine 50 år. Da jeg var ung synes mange at jeg var moden, men det var jeg i virkeligheden ikke. I hvert fald ikke på alle måder.

opd: Hun gør det vel fordi hun selv er usikker, prøver at være omsorgsfuld. Hm, men jeg må lære at tro på mig selv og det jeg gør og siger, at tage et voksent ansvar for det.

Ette: hvor er det opmuntrende at læse. Tænk hvor relativt bedre du har fået det. Det glæder mig.

JHN: Usikkerheden ift de nye indflyttere kan jeg godt følge. Hvem flytter ind? Bliver det værre? Det kan jo også være at det bliver bedre. Jeg krydser fingre.

Åse: Det er da sjovt med den test.Jeg har også taget den. Den fik mig til at tænke over nogle ting. Bl.a også over al den bevægelse som du skriver, der er i verden.