Læs dagbog

Træt med træt på og noget om at være svag.

En side i dagbogen "Jeg vil ha det bedste ud af det"
Skrevet af lone1966 3. maj 2015 23:49

Har haft en dejlig forlænget weekend. Men også lidt hård. Dejlig men hård. I går var jeg i Legoland sammen med datter, svigersøn og barnebarn. Det var dejligt at se Tobias være forundret og begejstret over de farvestrålende figurer og de forlystelser han var gammel nok til at kunne prøve. Men hold nu op hvor blev jeg træt. Vi var der kl 10 og tog derfra lidt over kl 6. De ville give mig en middag derinde, som mors dags gave, så derfor blev jeg så længe. Men kl 3 var jeg fuldstændig mørbanket og egentlig klar til at tage hjem. Både krop såvel som hovedet, var grydeklar, men kunne ikke li at sige noget, så jeg kæmpede mig igennem de sidste 3 timer. Tror ikke nogen helt forstår, hvor træt jeg bliver i mit hoved, jeg virker jo frisk og rask udadtil. Men jeg trættes før alle andre. Fik også dundrende hovedpine. Jeg gruede for køreturen hjem, for var bare så træt, så frygtede virkelig jeg ville falde i søvn bag rattet. Men det gik. Jeg kørte i Lidl og købte 2 (!) plader chokolade og åd dem alle da jeg kom hjem, henslængt i sofaen, nærmest halvt i koma. Bagefter sov jeg en time, så lidt fjernsyn og så var det i seng, hvor jeg sov over 9 timer.

Har dage hvor jeg bare er træt og har så meget trang til at få lov til at være svag og at nogen tager sig af mig. Men i stedet skal jeg være stærk og være MOR, være hende der tager sig af ting. Hvem tager sig af mig. Det har jeg nogen gange brug for. Skal der købes gaver, er det mig der skal gøre det. Skal der arrangeres noget familiemæssigt, er det mig der skal sørge for det. Jeg har bare sådan lyst til at skrige at jeg ikke magter det lige nu, kan i dog ikke hjælpe MIG i stedet for at jeg skal hjælpe JER. Men jeg gør det ikke. Vil ikke vise nogen min svaghed. Vil være stærk for mine børn, har været svag i så mange år, de har været så overbærende og stærk for mig i de år hvor jeg havde det så dårligt, men det er fortid, jeg har det jo godt nu og nu har de bare brug for at jeg kan være den stærke, kan være den pligtopfyldende og bare MOR som en mor bør være. Eller måske har JEG brug for at de ikke længere skal bekymre sig om mig, at de kan være tryg i at vide jeg har det godt, at de igen kan få lov at hvile i at de har en mor der fungerer. Men det er bare svært til tider, jeg kræver nok meget af mig selv, forsøger at gøre godt for de år hvor jeg var "væk". Er bange for at sige hjælp mig. Så da gave til navngivningsfesten skulle købes, var det naturligt at det var mig der skulle sørge for det. Dog endte det med at min datter gjorde det, jeg vævede mig ud i en forklaring om at jeg bare ikke gad. Ikke noget med at sige at jeg faktisk bare sådan havde brug for at nogen andre var den stærke.
Hun vil også meget gerne at jeg kan passe Tobias, og drømmer om at jeg kan hente ham og have ham et par dage herhjemme. Ved slet ikke hvordan jeg skal forklare hende at jeg elsker den dreng overalt på jorden, men jeg trættes virkelig så meget, fordi han jo er det energibundt som han er. Så jeg magter ikke rigtig andet end en dag, hvor jeg bare er mormor uden rigtig at skulle tage ansvar, men bare hygge og lege med ham. Jeg kører jævnligt derop, bare for et dagsvisit og undskylder det med at jeg jo skal hjem til misserne, men virkeligheden er en anden. Synes det er møgsvært at være svag, når man bare selv ønsker at være stærk og er splittet mellem ønsket at folk - mine børn - skal se mig som stærk, samtidig med at jeg ønsker inderligt jeg kan være ærlig omkring at godt nok er jeg meget raskere end jeg har været før, men stadig har jeg mén som sandsynligvis aldrig forsvinder helt.

I dag har jeg været totalt bombet. Vidste ikke om jeg ville blive klar til banko sammen med veninden. Vi skulle afsted kl 1. Men jeg kæmpede mig op, tog et par panodiler for den hovedpine der havde været min følgesvend siden i går eftermiddags, og så gik det alligevel. Men holy shit hvor jeg var søvnig til banko, og opråberens nærmest meditative måde at opråbe numrene på gjorde det ikke bedre. Måtte koncentrere mig enormt om at få brikkerne lagt på pladerne. Både veninden og jeg fik banko, så det var jo fint.
Skulle også handle og vaske bil, og egentlig var jeg klar til at droppe det, da jeg gik hjem fra banko, men jeg manglede virkelig mælk, så det endte med jeg bare lagde banko-tasken fra mig og snuppede mine shoppingbags med mig, og så over til Lidl og få handlet, og i F24 og få vasket alle mågeklatterne af min bil. Havde taget kylling op, og planen var kylling med salat, men jeg gik i seng da jeg kom hjem fra indkøbsturen og vågnede først halv 7, og så gad jeg ikke lave mad og snuppede bare et par skiver brød.
Rengøring, som egentlig var temmelig påkrævet, blev ikke rigtig til noget. Det eneste jeg fik gjort, var vaske op og sådan klatte lidt rundt med en klud i køkkenet og fik flyttet lidt støv i stuen. Fik lagt tøj sammen også. Støvsugning magtede jeg ikke.

Har brugt for mange penge. Købte tøj for 1400 kr bl.a. Ved ikke lige hvad der kom over mig. Havde aftalt med mig selv at jeg først ville købe tøj hvis jeg fik penge tilbage i varme. Men det startede med at jeg skulle købe en kjole og sko til Astrids navngivningsfest og så tog det bare overhånd. Nå, jeg kan jo altid returnere det hvis jeg fortryder. Jeg mangler bare sådan noget sommertøj. Har tabt mig siden sidste sommer, så meget er for stort, og resten er bare grimt og slidt.
Så har jeg også betalt min del af gave til Astrid, 500 kr, og så lige en tur i Legoland til 400 kr. Puha. Overførte 1000 fra min opsparing til mit vilde tøjkøb og gave, men det er jo langt fra nok, men må prøve at klare det. Og krydse fingre for at jeg får penge tilbage i varme. Heldigvis fik jeg depotet fyldt godt op i sidste måned, og jeg har godt med kød i fryseren. Så madmæssigt bliver det ikke den helt store udgift denne måned. Kattefoder fik jeg også købt i sidste måned. Gruer nu alligevel for at se min lønkonto i morgen når weekendens pengefest og alle faste udgifter er betalt og registreret. Puha og puha igen. Nå men går det helt tosset, kan jeg jo returnere tøjet.

D. 14 er der 1 fridag, og fredag d. 22. går jeg på ferie i en uge. Du milde hvor jeg glæder mig.

Nu må jeg hellere se at finde min seng.