Læs dagbog

Påvirket af spisning

En side i dagbogen "Mod lyset.. Here we go.."
Skrevet af melle 29. juli 2021 23:43

Jeg føler mig påvirket af min spiseforstyrrelse for tiden, men på en anden måde end jeg har prøvet før. Det er lidt et kaos af overspisninger, opkastninger, overspringning af måltider og frustrationer over at jeg ikke bare kan lykkes. Jeg føler mig ude af kontrol, og jeg ved ikke hvordan jeg skal komme tilbage på sporet igen.
Jeg ved jo inderst inde godt hvordan jeg får kontrol over vægt og indtag, men det er en vej jeg prøver ikke at gå ned ad igen med underspisning og alt for mange opkastninger. Jeg vil jo gerne være rask og få et normalt forhold til mad og motion. Samtidig er jeg enormt bekymret for mine tænder, for de kan umuligt have godt at den måde de er blevet behandlet på gennem de sidste 5 års tid.

Jeg kan godt komme til at savne den tid hvor jeg havde kontrol over min vægt, men jeg savner ikke 4-5-6-7 eller flere daglige opkastninger, stærke mavesmerter, svimmelhed og bekymringer over mad i sociale sammenhænge, hvor jeg ikke bare kunne vælge at lade være.

Jeg vil så gerne give slip på alle de her ting, men jeg ved ikke hvordan jeg skal komme ud af den cirkel jeg er kommet ind i igen selvom jeg faktisk i en periode var minimalt påvirket af det. Jeg forsøger at tale med mit opholdssted om det, men jeg tror ikke de helt forstår hvor meget det fylder for mig, for det virker som om de tror at det er periodevis (og lidt overstået) ting og bliver lidt overraskede hvis jeg giver udtryk for at det stadigvæk er et rimelig stort problem - blot på en anden måde end da jeg ikke spiste særlig meget.

Det er som om jeg ikke kan finde ud af balancen mellem for meget og for lidt, jeg er altid til en af siderne, og nu er det desværre for meget siden hvilket blot giver mig en masse ubehag.

Selvom spisningen er svær, går det godt på andre punkter. Jeg er gennem første år af HF, og jeg er så glad for at gå der selvom det er pisse hårdt og al den online undervisning ikke hjalp på sagen.
Jeg drømmer om at læse videre som bioanalytiker eller noget farmaci/biokemi eller lignende bagefter.
Jeg drømmer om at jeg, når jeg har prøvet at bo i min egen lejlighed, flytter ind hos min kæreste.
Jeg drømmer om at anskaffe mig en hund når jeg engang er klar til det.
Og det er så rart at drømme, for der har været nogle år i mit liv hvor jeg ikke har villet det, ikke har turdet det og ikke har kunnet det.

Kommentarer fra andre brugere

Hej melle

Det er hårdt at lide af en spiseforstyrrelse, og det kan især være svært, fordi andre mennesker kan have svært ved at forstå det, og måske de også har svært ved at forstå, at det kan blive ved. Kunne du gøre, som du gør her - skrive noget ned og vise dem på dit opholdssted?

Er det muligt for dig at få hjælp i det offentlige regi? Center for spiseforstyrrelse ved jeg, der er noget, der hedder, og måske også i nærheden af dig? En psykolog, psykiater, andet?

Jeg håber, du får hjælp og nogen at snakke med, for det er mega hårdt at å med selv, og nej, selvfølgelig skal du ikke fortsætte med at kaste op. Det er nedbrydende, og det er hårdt får tænder, spiserør osv.

Pas på dig.
Kh jhn

Skrevet af JHN1, 30. juli 2021 18:38