Læs dagbog

Flere sengpladser i Viborg eller?

En side i dagbogen "Født 1949 så jeg er stadig ung."
Skrevet af oz5vib 14. august 2015 15:05

20 nye senge til sindslidende
SUNDHED Psykiatrisk Hospital i Viborg får til næste år 20 nye sengepladser til psykisk syge voksne, mens hospitalet i Risskov må afgive 16 senge. Det betyder, at sindslidende fra Silkeborg fremover skal indlægges i Viborg i stedet.
VIBORG: Sidste år blev 16 sengepladser på den almenspykiatriske sengeafdeling i Søndersøparken ombygget til et nyt afsnit for retspsykiatriske patienter.

Siden har hospitalet været i bekneb for sengepladser til voksne sindslidende, men nu skal en udvidelse af højhuset skaffe plads til 20 nye almenpsykiatriske senge, som efter planen skal være klar til næste år.

De nye senge, der alle placeres på enestuer, hvor patienterne får eget bad og toilet, skal dels placeres i en ombygget og tilbygget stueetage, hvor der i dag er ledige lokaler, og dels skal der bygges ekstra kvadratmeter til højhusets nordlige ende helt op til sjette etage.

1100 nye kvadratmeter Ved den tilbygning bliver der plads til to ekstra senge på hver af de eksisterende sengeafsnit.

Alt i alt skal der bygges 1100 nye kvadratmeter til.

Dertil kommer renoveringen af stueetagen.

Regionsrådets forretningsudvalg skal på et møde fredag tage stilling til en bevilling på 700.000 kroner til projektering af byggeriet, som der endnu ikke er udarbejdet detaljerede tegninger af.

Samtidig med at der altså kommer 20 nye senge til i Viborg, nedlægges 16 psykiatriske senge på Psykiatrisk Hospital i Risskov. Baggrunden for det er, at patienter fra Silkeborg, som hidtil har hørt til Risskov, i fremtiden skal til Viborg i stedet.

Sammenhæng

Det er for at skabe en sammenhæng med den nye akutmodtagelse, så akutte patienter fra Viborg, Skive og Silkeborg fremover skal via modtagelsen i Viborg -uanset om det er gængs hospitalsbehandling, de har brug for, eller om der er tale om behandling for en sindslidelse.

Projekteringen af ombygning og tilbygning skal efter planen være klar til efteråret, og derefter sendes arbejdet ud i licitation. Byggestarten forventes at blive i begyndelsen af 2016, så bygningerne kan indvies senere på året.

Hovedparten af pengene til projektet -13,3 millioner -kommer fra en pulje, som regionsrådet har sat af til anlægsudgifter, der er en følge af den netop vedtagne spareplan for sundhedsvæsenet.

Andre 6,3 millioner kommer fra de statslige satspuljemidler til nedbringelse af tvang i psykiatrien, mens de sidste 2,3 millioner tages af psykiatriens pulje til vedligeholdelse af bygninger.
Det giver vist kun 3-4 flere sengepladser. ikke godt nok.