Læs dagbog

Angsten for at miste min bølle

En side i dagbogen "Livet i mørket med selvmords- og selvskadende tanker"
Skrevet af ungpige 3. september 2019 14:36

I fredags og weekenden har jeg levet i et angst helvede. Min hund blev syg og kastede op og kastede op. I første omgang ikke mega alvorligt men han havde så ondt og var bange. Lørdag kastede han afføring op så vidste jeg hvad der var galt. Så mig og bøllen til dyrehospitalet og rigtigt nok så havde han slugt noget plastik (jeg aldrig har set før) og det skulle opereres ud ellers ville han dø. Så det blev han. Desværre gjorde de det først sent lørdag.
Det var forfærdeligt at efterlade ham hos fremmed og bare sidde hjemme og være bange.
De ringede med lange mellemrum og fortalte at han havde det svært og virkede bange/nervøs og efter operationen nægtede han og spise og havde tynd mave.
Efter ikke at have hørt noget i nogle timer ringede jeg kl 14 søndag og spurgte om jeg ikke nok snart måtte se ham. Og kl 15 måtte jeg komme og hente ham.
Han havde stadig ikke spist noget overhovedet og var stadig nervøs.
Han blev så glad da han så os og spiste med det samme den godbid jeg havde taget med. Dejligt tegn.
Men hele søndag og mandag til og med eftermiddag havde han virkelig ondt. De sagde at de havde givet ham smertestillende lige inden vi kom men jeg tror der er sket en fejl. For da jeg så gav ham næste dosis så fald han endelig til ro.
Han ville ikke lægge ned og sove på trods af at han næsten væltede når han sad så træt var han.
Men det smertestillende jeg gav ham mandag eftermiddag holder et døgn og 1 time efter han havde fået det kunne jeg overtale ham til at ligge hos mig.
Men en ting er det fysiske han kæmper med men det har også i den grad påvirket ham psykisk.
Han er panisk angst for at vi forlader ham igen. Og han er bange for at det gør ondt og for at bevæge sig for.

Han er ikke den samme hund men måske tid kan hjælpe ham.

Men jeg har også lært en hel masse om mig selv.
Jeg havde tit tanker og planer om selvmord. Men det betyder jo at jeg mister min bølle. Og jeg vil og kan ikke leve uden ham. Så jeg må forblive i live. Jeg vil være der for ham og hjælpe ham bedst muligt.
Han er så god for mig at jeg vil give ham min kærlighed tilbage som tak.
Jeg bruger meget af min tid på at sidde med han på gulvet og jeg sover på gulvet om natten så han nemt kan komme tæt på mig.
Han ligger gerne tæt på eller i nærheden af mig.

Natten til mandag fik 1 1/2 times søvn i alt for han havde så ondt og var bange at han slet ikke kunne finde ro. Og jeg skulle på arbejde og op kl 4.30. Men jeg klarede det.
Jeg var noget bekymret for om mine symptomer ville bluse op med så lidt søvn men det var til at håndtere. Selvfølgelig var det værre end en god dag men jeg kunne klare det.
Min nye indstilling til livet hjælper nok også på det. Når stemmerne råber op om selvmord så jeg ved bedre. Nej jeg vil leve og kæmpe. For min ven og mig selv.

Jeg har talt med psykologen i dag og vi talte om hvad vi skulle arbejde videre med.
Jeg sagde det svære med min stedfar og mine stemmer. Om at håndtere dem og accept af dem.
Vi valgte stemmerne i første omgang.
Vi har jo prøvet at arbejde lidt med drømme men jeg kan efterhånden ikke huske mine drømme så det er lidt svært.

Ellers var jeg i sidste uge oppe med min opsigelse og rygterne løb hurtigt. Jeg sagde det til en og til min leder selvfølgelig og allerede samme dag fik jeg den første besked om det kunne være rigtigt...... af en som er sygemeldt.
Og så fredag fik jeg den næste.
Jeg valgte selv at skrive til min veninde på afdelingen. Jeg synes hun skulle hører det fra mig direkte hun blev ked af at miste mig. Men hun mister mig jo ikke som veninde.

Jeg har også i går ringet til min nye leder. Jeg forsøgte at få fat i hende den dag jeg afleverede opsigelsen men der tog hun ikke telefonen og dagen efter begyndte min bølle at blive syg så der glemte jeg alt.
Men hun sagde de glædede sig til at jeg kom og spurgte om jeg glædede og ja det gør jeg. Selvom jeg også er meget nervøs og utryg ved det.

Kommentarer fra andre brugere

Hey søde skat! jeg sidder med tåre i øjnene over det du skriver om din elskede hund:( hvor er det slemt! men jeg ved hvad det vil sige at ha en syg ven, eller baby, for det er de jo for os, og det gør lige så ondt på os som på dem, den sympati smerte føles som helvede selv:( og ja! vi skal sgu være der for dem! du har ret! vi har brug for dem og de elsker os ubetinget:)Jeg håber at når du læser dette her, at han har fået det bedre, og ikke er panisk angst for at miste, paradoks jeg er angst som ham, men det er så smukt du vil kæmpe sammen med ham, og sove ved hans side, at høre han trækker vejret og lytte på hans hjerteslag, i passer på hinanden:) Ja f de stemmer! hvergang de kommer må vi råbe endnu højre, os selvom det føles umuligt.

Godt at finde et fokus med behandler, om hvad i skal snakke om, det som er mest vigtig her og nu. Stemmerne er måske mest nødvendigt, andre gange kan det være billeder du ser, el. lugt og lyd. Hold da op med dem på jobbet:) det gik sgi hurtig, men godt du fik snakket med veninden, så hun ikke skal gå rundt og være ked, dejligt hun er din ven uden for jobbet:) Jeg håber du ikke overanstrenger dig på det nye, men lytter til hvornår du skal slippe ting og kun gøre det mest vigtige, jeg ved jo godt selv hvor svært det kan være, men du fandt ind til mig igennem dine ord, at du er herinde er vigtigt for MIG!:) Tak fordi du er min ven:))))

Puster lige lykken imod diiiig, og din dejlige Bølle, og fjerner din nervøsitet og utryghed, vær dig selv, du er fantastisk uanset om du er tror det eller ej:) Knusssssss Puds:)

Juze.Skrevet af juce, 9. september 2019 22:08

Hejsa søde juze

Ja det er en hård omgang.

Med hensyn til psykologen så tænker jeg at fokus også kommer på det jeg ser og hvordan jeg skal håndtere det da det også påvirker mig. Men en ting af gangen.
Det er heldigvis blevet nemmere at snakke med ham. Især er jeg ikke så nervøs op til og har ikke lige så mange stemmer om det optil samtalen. Det er mere under og efter.

Jeg har også grædt utroligt mange tårerne i dette forløb med min bølle. Han er mit et.og alt. Men jeg har også lært en del om mig selv.

Jeg er så glad for at du på trods af alt hvad du kæmper med skriver til mig. Du betyder utroligt meget for mig. Tak for dig og dit søde væsen.

Mange knus og tanker

Skrevet af ungpige, 10. september 2019 15:17