Brevkassesvar

Emne: bivirkning ved fontex

Spørgsmål indsendt 26. august 2010

Jeg er i behandling med fontex mod depression og angstanfald, jeg synes jeg er begyndt at lide meget af tankemylder, er fontex den rette medicin til dette? Jeg er meget bange for bivirkningerne, da jeg ikk vil tage på, samt ikke kan leve med indre uro/stød som noget medicin giver. Jeg arbejder til daglig i en stort firma i en god stilling som jeg er glad for, men føler snart angsten og tankemylderet tager livet af mig, jeg er 24 år og bange for jeg ender på kontanthjælp eller førtidspension fordi jeg er bange for jeg ikke får det bedre.

En anden ting er at jeg synes jeg er begyndt at få mange karsprængninger i huden både røde og blå efter jeg er startet med fontex, har dette en sammenhæng?

mvh

Svar fra DepNet

Svaret blev lagt på DepNet 1. september 2010

Kære Spørger:

Du er i gang med fontex på grund af depression og angstanfald, men føler du får det dårligere med tankemylder uro og ubehag, lige som du mener, du har fået flere karsprængninger i huden efter start med fontex. Du er bange for at bivirkningerne af medicinen gør dig uarbejdsdygtig.

Det kan ikke udelukkes, at det er fluoxetin (Fontex) der giver de ovennævnte gener. Du bør derfor tale med den psykiater, der har ordineret medicinen, om en medicinændring- evt til et andet såkaldt SSRI præparat med en anden bivirkningsprofil.

Hvis symptomerne alligevel er der, kan man måske supplere med en lille dosis Fluanxol Mite, der er angstdæmpende, og som kan reducere tankemylderet.

Venlig hilsen
Bodil Andersen
Praktiserende speciallæge i psykiatri

PS: Bemærk venligst, at man bør altid kontakte sin behandlende læge om bivirkninger i forbindelse med sin medicinske behandling.