Brevkassesvar

Emne: Ledighedsydelse?

Spørgsmål indsendt 4. maj 2011

Hej

Efter at have været sygemeldt i halvandet år, er det nu besluttet, at jeg skal have Ledighedsydelse, umiddelbart skal jeg ikke i Flexjob, det er jeg stadig for syg til.

Mit spørgsmål lyder, må jeg som modtager af Ledighedsydelse fortsat modtage ydelse fra min Forsikring for Tab af Erhvervsevne? Den ydelse har jeg fået under hele min sygeperiode, og forsikringsselskabet har vurderet min erhvervsevne varigt nedsat, så jeg kan få udbetaliger frem til 2030.

Jeg vil være rigtig ked af, hvis min økonomi bliver dårligere, hvis der skal ske modregning i Ledighedsydelsen. Især fordi det jo netop er en forsikring, som jo engang er tegnet, netop med henblik på at sikre økonomien, i en sådan situation, jeg nu er havnet i.

Det er rigtig rart der nu er truffet afgørelse i sagen, om ikke andet så for de næste halvandet år. Det giver tiltrængt ro. Men det økonomiske spørgsmål er jo også meget vigtigt.

Jeg blev oprindeligt sygemeldt med PTSD, fik under sygeperioden konstateret kræft, er nu færdigbehandlet for kræft, har dog en del senskader af kemo mv. Og mine psykiske problemer er bestemt ikke blevet mindre af Kræftsygdommen.

Hilsen
Lene

Svar fra DepNet

Svaret blev lagt på DepNet 9. maj 2011

Kære Lene

Tak for dit brev.

Indtægter, som følge af erhvervsevnetab, modregnes ikke i udbetaling af ledighedsydelse, jfr. Vejledning om ledighedsydelse  96 af 16/11 2010 kapitel 6 afsnit "Indtægter, der ikke medfører fradrag".

Du vil derfor modtage ledighedsydelsen ubeskåret.

Venlig hilsen
Aase Sveistrup
Socialrådgiver