Min historie

Uansvarlighed har fædre, ansvaret forældreløst

Skrevet af Netas

Denne side er: Offentlig
Igennem tilværelsen, har jeg skullet tage rigtig mange hensyn til rigtig mange mærkelige mennesker jeg har mødt på min vej.
Med det ene til fælles at de var vant til at alle tog hensyn, fordi de havde et handicap.
Når nogen er vant til at der bliver taget hensyn til deres udbrud og at de flipper ud, og taler grimt pga. deres "diagnose" (skjold), støtter man dem i virkeligheden i at det er OK, at opføre sig dårligt. når der ikke er en konsekvens.
NEWSFLASH : DET ER DET IKKE OK !! --- FOR NOGEN!!
Personligt kender jeg nogle stykker der er ansatte som vagter ved diverse anbringelsessteder.
De får smidt stole i hovedet, bliver truet med knive, osv. Men da de indsatte er "syge "skal de jo behandles "menneskeligt"!
NEJ- Netop fordi de er syge, og skader andre, skal man stille større krav til dem om at rette ind på den syge adfærd!
Det bliver alt for ofte overset at pårørende til psykiatriske patienter, der ikke får hjælp, ender med at tage skraldet.! Mens Den syge skal "forstås"
Nej det er fandeme omvendt! Det er den syge der skal lære at styre sig.
Intet ansvar - Intet problem
Jeg har igennem 28 år set, hvordan en lang række mennesker, ved ikke at skride ind og tage ansvar, "sender Sorteper videre".
Dvs. Er man rask og pårørende, kan man kun blive, syg da der ikke er andre til at "være ansvarlig" for alle de mange oprydninger af ødelagt indbo, efter anfald, overfald osv.! For slet ikke at tale om den psykiske belastning sådanne mennesker udgør. Man skal konstant være forberedt,
på at de kan få deres "anfald", og dermed lever man et liv i frygt, og det er der vidst ingen pårørende der fortjener!
Navnlig diagnosen "borderline", dvs. problem barn, bliver alt for ofte brugt til at gemme sig bag, når der skal uddeles et ansvar, efter en konflikt, eller et "anfald".
Der er ikke nogen der har en diagnose der kan fritage dem fra det ansvar der hedder at forsøge på at styre sig, og dermed gøre en indsats, skal ALLE!
Jeg tror f.eks. ikke at de mennesker det går udover lider mindre, fordi gerningsmændene, eller vedkommende var "syg".
Som flere herinde har skrevet, skal man være sin pligt bevidst og ikke bare køre med på sine mønstre.
Min lillesøster som jo er syg, har hele familiens respekt, fordi hun forsøger at tage en uddannelse. Jeg som pårørende er på førtidspension, det skeler de ikke til.
Om 1-3 år er jeg ude af "systemet", men først og fremmest kan jeg takke de implicerede parter for at jeg kom ind i det !
Det er der ingen der tænker på - sjovt hva?

Det er idag mig der betaler regningen, og jeg er pissed!