Læs dagbog

Jeg er god nok!

En side i dagbogen "Ét skridt ad gangen..."
Skrevet af FrøkenH 6. maj 2014 21:30

Allerede i aftes kunne jeg mærke at jeg ikke kunne overskue at skulle på løntilskudsjob i dag, og følelsen var der stadig i morges, så jeg valgte at tage en hjemmearbejdsdag. Det endte nu faktisk med at jeg ikke fik lavet særlig meget.

Tingene kører rundt i hovedet på mig for tiden, og jeg ville ønske at jeg kan få fred. Det hjalp af komme op og snakke med psykologen i dag. Det var 2. gang, og hun er god. Hun kan sætte nogle ting i perspektiv, og koble nogle ting sammen, som jeg ikke i min vildeste fantasi troede havde noget med hinanden at gøre.

Der er i hvert fald ikke nogen tvivl om at min far er kilde til mange af de dårlige ting jeg tænker om mig selv. Psykologen har helt ret når hun siger, at når jeg tænker at ”jeg ikke er god nok” og ikke stoler på at jeg kan fuldføre et eller andet, så er det min far der påvirker mig, selvom det er min egen stemme jeg hører.

Hans manglende interesse har givet mig en følelse af ikke at være interessant nok og god nok til at få opmærksomhed. Det har påvirket mig, så selvom jeg knokler røven ud af bukserne, og får ros og gode karakterer, så er det bare ikke godt nok. Jeg føler aldrig at jeg er god nok, der er altid noget der kan forbedres. Jeg kan altid udvide min viden, jeg kan altid blive bedre til at tegne, jeg kan altid blive tyndere osv. Det er faktisk en smule overvældende og udmattende at gå og piske sig selv på den måde. Jeg får aldrig læst de 100 bøger jeg burde læse, jeg har aldrig været tykkere end jeg er nu, og jeg har mistet lysten til at tegne, fordi jeg ikke kan gøre det så godt som alle andre. Og jeg slår mig selv oven i hovedet med det hele tiden.

Jeg skaber nederlag på nederlag på nederlag, der bekræfter mig selv i at jeg ikke er god nok, at jeg er en fiasko. Jeg kan ikke tage ros til mig.. men jeg er til gengæld enormt god til at tage kritik til mig. Det bekræfter mig nemlig i at jeg ikke er god nok, og at jeg ikke kan finde ud af noget som helst.

Jeg har allerede fået meget indsigt, og jeg er så småt begyndt at finde ud af hvordan jeg skal håndtere det og arbejde med det. Fordi i min verden er indsigt fint, men jeg har også brug for at få løst de problemer der har sendt mig i depressionshelvedet, så jeg kan komme ud af det igen.

Sov godt derude :)

Kommentarer fra andre brugere

- og det kan du !

Du er bestemt god nok :)

Kram
jegvinder

Skrevet af Anonym, 7. maj 2014 08:18