Læs dagbog

Krig eller fred

En side i dagbogen "Min dagbog"
Skrevet af anonymouse 29. marts 2005 22:15

I ”Kristeligt Dagblad” den 08-03-2005 skriver Ida Blinkenberg Lidell under overskriften ”Ligestilling stadig på herrernes mark”:

·”Ligestilling har længe været et tabu.” og

·”Det andet problem ved at diskutere ligestilling er, at de mennesker, der sidder og samtaler, i det øjeblik ligestilling bliver bragt på bane, bliver delt op i to lejre: mændene mod kvinderne. Der bliver trukket en usynlig streg mellem kønnene, som springer ned i hver deres skyttegrav og fyrer bitre verbale skudsalver af.” og

·”Endelig ville det være dejligt, hvis også mændene viste generøsitet ved at engagere sig i kampen for ligestilling.”

Disse ord får mig til at stille flg. spørgsmål:
·Hvad vil der ske, hvis man afskaffer Kvindebevægelsen og den ”Internationale Kvindedag” og til gengæld indfører ”Familiebevægelsen” og den ”Internationale Familiedag”? og
·Hvad vil der ske, hvis man erstatter ”kampen for ligestilling” med ”samarbejdet om familietrivsel”? Altså: bort fra det negative og aggressive ”kampen” til det positive og fredelige ”samarbejdet”.

”Familiebevægelsen”´s mål: Størst mulig trivsel til flest muligt antal familier og størst mulig trivsel for alle familiens medlemmer. (Det store antal skilsmisser har i årevis indikeret, at familien ikke har det godt).

Jeg tror, at det kunne betyde, at ”skyttegravskrigen” og de ”bitre verbale skudsalver” kunne afløses af et samarbejde, som også mændene gerne vil deltage i!

Venlig hilsen
anonymouse

Kommentarer fra andre brugere

Hej Penelope

Tak for din reaktion – også selv om vi ikke er enige.

Som jeg skrev: familien har det dårligt.

Det, som især har foranlediget mig til at skrive, som jeg nu har gjort, er en artikel i Kristeligt Dagblad den 08-03-05 med overskriften ”Børn kan blive syge af stress”.

Af artiklen fremgår det, at man på Aalborg Sygehus de sidste 3 år har konstateret ”en stigning på 30% i antallet af børn, som er så syge af stress, at de bliver indlagt.

Det er hverdagen i danske familier, der i dag er så presset, at børnene bukker under.” Man kan sige, ”at de reagerer normalt på en hverdag, der er syg”.

”Overlæge Jes Gerlach frygter, at de stressede børn bliver mærket for livet. De har langt større risiko end andre for at få psykiske lidelser, især med angstanfald og depressioner.”

En svensk undersøgelse viser, ” at hver femte barn har fysiske tegn på stress og større risiko for fysiske sygdomme. F.eks. får de lettere sukkersyge og hjerte-karsygdomme som voksne.”

Jeg ville ønske, at jeg havde en løsning på familiens problem. Men kan vist ikke gøre det bedre, end jeg har givet udtryk for i mit dagbogsindlæg.

KH
Anonymouse

P.S.: Nej, jeg glemte ikke alle dem, der ikke har familie eller egen familie. Se evt. herom i mine øvrige dagbogsindlæg om ligestilling, hvor jeg bl.a. har skrevet, ”at de mange opløste parforhold og familier (der fulgte af kvindebevægelsens fremfærd) har i høj grad medvirket til, at der nu er ca. 900.000 personer, der bor alene i Danmark.”

Skrevet af anonymouse, 30. marts 2005 17:32