Læs dagbog

Abillify

En side i dagbogen "mit liv"
Skrevet af mynte77 27. juni 2014 09:20

Jeg vil meget gerne høre andres erfaringer med Abillify og bipolar lidelser. og ja generelt andres erfaringer med at blive medicineret mod bipolar.
De har indtil videre uden held testet " Lithium" "Lamictal" "Seoquel" (staves det sådan)? og nu abillify. mit problem er at min krop so far neutralisere medicinen så dens virkning damper af. tilgengæld får jeg stort set samtlige bivirkninger der står i indlægsedlen. (jeg læser med vilje ikke før jeg har testet det. ) men abillify blir jeg hyperaktiv af og ryger derfor over i en begyndende mani(smart når det skal bruges for at forebygge blandt andet mani) det skaber pgr af uroen også angst. og så var der den helt nye... kvælningsfornemmelser.
jeg er ved at blive temmelig desperat og frustreret. intet ser ud til at virke og jeg føler mig som en prøveklud. og jeg mærker modviljen mod at tage min medicin.

Kommentarer fra andre brugere

Hej Mynte

Jeg har diagnosen bipolar og tager abilify 15mg/ dag og Lamotrigin 100mg/ dag (jeg mener det sidste er det samme som Lamictal).

Abilify er et antipsykotika der mindsker dopamin i hjernen. D.v.s. at det kan forebygge mani. Min psykiater sagde ogsaa at det forebygger depression.

Jeg har oplevet manien (eller psykosen?) som en intens angst. Den forsvandt sporlost da jeg havde faaet Abilify i 5 uger og har ikke vaeret der siden.

Jeg mener ikke selv at jeg lider af depression, da jeg ikke foler mig nede. Men der har psykiaterne saa en anden mening.
Da jeg ikke maerker nogen depression, kan jeg ikke sige om mine to mediciner virker mod depression.

Jeg har i en periode taget kun Lamotrigin, det alene virkede ikke mod den intense angst.

Abilify skulle have faerre bivirkninger end andre antipsykotika, men jeg har svaere bivirkninger. Jeg tager paa i vaegt, har mistet min libido, ryster paa haenderne og har ingen folelser og reagerer slovt paa alting.

Jeg tror godt Abilify kunne hjaelpe dig, men det kan tage op til 6 uger foer det virker. Det kan ogsaa vaere at din dosis er for lav. Jeg tror ikke at Abilify kan goere dig hyperaktiv, den har derimod en slovende virkning. Jeg mener at din hyperaktivitet derimod skyldes sygdommen.

Jeg osnker dig god bedring.

karlig hilsen

Lucy

Skrevet af lucylucy, 27. juni 2014 20:12