Læs dagbog

lorte sygdom-lidelse

En side i dagbogen ""
Skrevet af november2 23. september 2020 10:34

som overskriften siger så er den skide borderline mega belastende, jeg var nede i 10 dage også fik jeg 3½ gode dage, men det vendte så lige i går morges, så nu har jeg det skidt igen, jeg ved at være meget træt af det her frem og tilbage, mister troen på at få det godt/bedre liv.

så i dag ja der er jeg idet, men det hårdt gør ondt og har selvmordstanker.

skal snakke med bostøtten kl 12
men kender hendes svar , plus hun fatter ingenting.

kl 14 ringer en fra skovhus, håber hun fatter bare lidt.

skal på værestedet plus sport i aften, har slet ikke lyst til det, har mest lyst til drikke mig fuld bare for få lidt fred , men på sigt hjælper det jo ingenting.

ved ikke hvad jeg skal gøre, orker ikke at leve såen her os selvom jeg har levet såen i havde håbet at mine 2 frivillige job kunne give mig så meget at jeg ville blive lidt mere glad stabil, men nej det skete ikke.

så hvis det blir ved at jeg har det skidt så ender det i noget dumt /grimt...

Kommentarer fra andre brugere

Hej,

Måske skal du prøve - også - at gribe din sygdom anderledes an? I den periode jeg har fulgt dig, har det ikke været ret tit, at andre kunne hjælpe - så måske prøve nyt?

Du kan prøve at læse mere om sygdommen - du ved sikkert allerede en masse - og måske arbejde på enkelte områder med dig selv, og måske sige: Der er et punkt, jeg skal forsøge at være opmærksom på for at få det bedre; kan jeg justere lidt her og hvordan? -Og der er et andet symptom på min sygdom, som jeg også skal ha set lidt på, hvis jeg skal få det bedre.

Det er ikke sikkert at du skal eller kan vente fra omgivelserne, at de kan komme med det rigtige svar eller løsningen på, hvordan du får det bedre. Jeg tror at du selv skal prøve om du kan finjustere nogen ting hos dig selv, som giver dig problemer, og uden at du bliver vred på dig selv i dine forsøg på at ændre tingene.

Jeg ved aldrig helt hvorfor du skriver at du vil gøre noget dumt. Er det en måde at sige på at du har det dårligt, har brug for hjælp eller at nogen skal hjælpe dig?

Jeg håber du snart får det bedre

Skrevet af ette, 23. september 2020 22:05

Hej november.

Måske du kan vende de her tanker om sygdom og mørke nedture – og når de kommer, så tænke, at de holder op? For det gør de jo. Alting holder op og nye stunder og sindstilstande kommer.

Jeg tænker og ønsker for dig, at du selv vil og har lyst til at få glæde og meget mere sjov ind i dit liv og ikke hele tiden vente på, at andre skal forstå dig hele tiden, støtte og hjælpe dig - til at leve dit liv.
Hvis du er ked af, at være frivillig i den der klub og endda nogle gane føler dig overflødig der, hvorfor så blive der?
Jo så mange andre steder, som man kan hjælpe og give glæde og så kommer det tilbage til en selv.
Måske der hvor du bor?
Nogle som er ældre eller med kroniske sygdomme, som ikke kan købe ind, hente medicin, en pakke og lignede.
Det er guld værd, hvis man er begrænset på den måde, nu hvor epidemien raser.
Eller måske bare bage en kage og hvis du ikke gider eller magter det, så kan man jo købe færdige kageblandinger som bare skal røres med lidt vand og olie og så smækkes ind i ovnen (:
Og så sidde udenfor og drikke kaffe og spise kage med nogle af de andre, som bor der?
Måske en begyndelse på sjovt og hyggeligt samvær lige der, hvor du er?
Eller lave en lille gruppe på dit værested, hvor i finder på oplevelser, som i synes, er sjove, spændende og hyggelige.
Det kan jo være, hvad som helst: byture, udflugter, samles om et bål, hvor alle tager noget med, som kan tilberedes der.
Ikke meget energi det koster, at tage en pakke pølser, brød, tilbehør og et tæppe under armen, når man er nogle stykker og vil have en god oplevelse sammen.

Eller smøre en madpakke og tage ud op opleve naturen?
Jeg ved jo ikke, om den interesserer dig, men måske du kan prøve? og opdage at den også kan lindre ens tanker og følelser.
Eller finde noget andet frivilligt, hvor du er glad for at være og føler dig værdsat?
Det er jo kun nogle forslag.
Måske du kan sætte dig ned og mærke efter, om der er noget du har l y s t til?
Og som kan ændre din hverdag?
For jeg tror, at det er så grundlæggende vigtigt, at vi alle føler os værdsatte og betydningsfulde.

Det er ikke for at kloge mig, at jeg foreslår dig, at forsøge nye muligheder og strategier, for da Covid -19 røg over grænsen, reagerede jeg så ukonstuktivt , fordi jeg er meget i risikogruppe.
Næsten alle mine daglige gode og dejlige oplevelser forsvandt som dug for solen, jeg er meget social og at ikke kunne røre mine børnebørn var næsten ubærligt.
Så jeg gik i sump, handlede alle dagligvarer over nettet efter lægernes anbefalinger og så røg der mange flasker rødvin til levering.
Som jeg så lynhurtig drak i min selvisolering og selvmedlidenhed og det forværrede bare det hele med drukangst oven i.
Ingen besøg – på behørig 2 meters afstand, gå ture sammen med nogle eller søde sms’er eller opkald kunne lindre mine savn og selvmedlidenhed.
Heldigvis kunne jeg ikke holde mig selv ud til sidst og gik i gang med at finde ud af, at jeg måtte finde nogle muligheder for at komme ud og rundt, selvom de almindelige muligheder ikke er her for tiden.
Og det bliver jo sikkert ved længe endnu.
Savner, undværer og er stadig meget begrænset, men jeg har fundet m i n e vegne til at overleve så godt og sjovt som muligt i denne tid.
Forstår, at det kan kamme over, men du skriver og siger måske også tit, at du snart gør noget dumt.
Og ingen kan vel rigtig forhindre dig, hvis du virkelig gør alvor ud af det og slet ikke herinde.
Ligesom at når man råber ulven kommer for mange gange, så ebber responsen ud.
Jeg ved godt, at du har brug for støtte, men i stedet for, at kun fortælle om, hvor dårligt du har det, så bede om at få hjælp, til at støtte dig i, at få mere glæde, sjov og livslyst i dit liv.

Kærlige tanker fra Imo



Skrevet af Imozopia, 24. september 2020 09:44