Læs dagbog

Angsten

En side i dagbogen "Livet i mørket med selvmords- og selvskadende tanker"
Skrevet af ungpige 9. november 2018 21:52

Først tak for din søde besked til mig juze. Du er også i mit hjerte

Jeg har ikke haft modet til at skrive.

Men nu må jeg prøve.
Jeg kæmper en kamp for at få hverdagen til at hænge sammen. Og jeg føler ikke min kp forstår hvor svært det er.
Hun bliver ved med at sige at det har været værre.
Og ja hun har ret. Men det gør ikke denne forværring nemmere at håndtere. Så jeg føler mig i den grad efterladt alene i mørket.
Og så kæmper jeg en kamp med stemmerne og angsten.
Jeg er dog i dag begyndt i en angst håndtering gruppe.
Puha det var svært at være der. Og søvnen i nat var ikke imponerende.
Tja den søvn. Jeg er blevet øget i medicin og prøver nu at sove uden sovemedicinen. Og det går nogenlunde. (Undtagen i nat men der var en grund til det).

Jeg håber at øgning i medicin også kan hjælpe på stemmerne da det er antipsykotika.
Jeg kæmper også en kamp med badet. Jeg kommer sjældnere og sjældnere i bad. Kroppen husker.
I dag i gruppen gik det op for at det er angsten der formentlig gør badet så svært.
Angsten for at opleve overgrebet igen.

Angsten forfølger mig. Når jeg er ude blandt andre. Når jeg er alene.
Jeg har svært ved at skrive om det.
Jeg har det svært. Jeg mister interessen for ting omkring mig. Jeg kan ikke overskue at stå op. Jeg kan ikke overskue at tage tøj på. Jeg kan ikke overskue at hjælpe andre. Jeg kan ikke overskue livet. Jeg kan ikke overskue kampen. Jeg er træt.
Jeg har mørke tanker og stemmerne presser på.

Kommentarer fra andre brugere

Men du fandt uanet kræfter til at skrive 2 gange til lille mig, jeg er dybt rørt søde Ung, for da jeg læste om din angst, din kamp dine oplevelser som offer for sexuel overgrab, bliver mit hjerte så stærk som en løvemor, der kun vil beskytte dig, og holde om dig, så alting kunne vende tilbage til kun de lys og varmer dage. Jeg kan mærke din smerte, mærke at når de siger til os at vi har det bedre, el. at vi skal tage os sammen, at vi må leve med de følelser, jeg får sådan lyst til at smide dem alle samme ned i et hul, fyldt med hyæner, se hvordan det vil være for dem at leve med psykisk smerter! Men jeg syntes det er så flot du er i gruppe for din angst, og godt du har fået noget imod stemmerne, jeg håber det vil kunne hjælpe så du kan få dig et bad, el. ret tøj mad og andet som mange tager for givet.

Hold i og ud, sammen tager vi den mørke fyrster ved hornende og rusker ham tilbage i helvede! Tak fordi du er til smukke:)))

Knussssssss i Tusinde vis:)

Jeg har fundet denne cite, måske du kan bruge den, som jeg vil når vi er sort i sort.
*****
Fortæl andre om dine tanker
Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, du har lige nu.

Du er ikke alene om at have det sådan. De fleste mennesker har perioder, hvor livet eller en situation opleves som så svær, at de ikke kan magte den alene. For nogen fører krisen til selvmordstanker og uden hjælp måske til selvmordsforsøg og selvmord. Derfor er det afgørende, at du får fortalt et andet menneske, at du har det svært, så du kan få den hjælp og støtte, du har brug for. På Livslinien er vi vant til at tale om selvmord og selvmordstanker, og vi vil meget gerne tale med dig.

Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-04.

Du kan skrive til Livsliniens netrådgivning skrivdet.dk. Skriver du for første gang, vil vi bestræbe os på at svare dig inden for 24 timer. Har du skrevet før er svartiden op til tre dage.

Du kan kontakte Livsliniens chatrådgivning mandag og torsdag kl. 17-21 samt lørdag kl. 13-17.

Selvmordstanker er i de fleste tilfælde ikke udtryk for et ønske om at ville dø. Ofte handler det om, at en situation er blevet uoverskuelig eller gør for ondt. I sådanne situationer kan selvmord fremstå som den eneste løsning. Livsliniens rådgivere er der for at hjælpe dig til at sætte ord på det, der er svært og for at hjælpe dig til at se andre muligheder end selvmord.

Du kan også kontakte Livslinien, hvis du er pårørende eller efterladt til selvmord.

Livsliniens holdning til selvmord

Livslinien har forståelse for, at selvmord kan opleves som en udvej men vil til enhver tid hjælpe til at se andre muligheder.

Skrevet af juce, 12. november 2018 19:20