Hvad kan du gøre?

"Hvad skal du gøre for at klare stigmata tabuer og den bagvedliggende mytologi?"

Nøglen hedder viden. Men det er tilgiveligt, hvis du siger, at det faktisk ikke er et svar. Det er sandt, at viden er nøglen, men det er også vigtigthvem, der får viden, oghvordan vedkommende får sin viden.

Lider du af en depression eller mener, du gør det, er der andre steder på DepNet, hvor du kan finde andre med de samme problemer. Det kan være en stor hjælp at læse deres historier. Det er vigtigt at lære så meget om depression som muligt.

Hvis du ikke allerede har været hos lægen, så gør det nu. Prøv også at få familie og venner til at lære om depression. De kan begynde her på DepNet. Du kan også selv skrive om dine oplevelser og tanker i dagbogen.

Deprimeredes omgivelser

Er du kollega med eller chef for én, som lider af en depression, byder vi dig velkommen med åbne arme. Ikke alene er du repræsentant for "offentligheden", men du er også en del af den deprimeredes omgivelser. Dermed er du i den bedste position til at fordrive mytologien i arbejdsmiljøet, fjerne tabuerne og stigmaet.

I sidste ende er viden den eneste modvægt til myter, stigmata og tabuer. Det ville være dejligt, hvis der var noget så enkelt som en pille, en spray eller noget, du kunne opløse i vand, som ville give øjeblikkelig forståelse. Men det er der ikke. Det kan være hårdt at skulle skaffe sig viden. Men det er det eneste, du kan gøre.

Vores opfordring til dig!

Gør andre opmærksomme på DepNet. Besøg DepNet igen og igen. Her sker hele tiden nye ting. Har du specielle spørgsmål eller bekymringer, kan du stille et spørgsmål til panelet eller din praktiserende læge. Jo mere, du engagerer dig i den løbende diskussion og debat, jo tættere kommer du på at forstå depression og overvinde den. Vær med til at hjælpe dig selv og andre!

Sidst opdateret:: 23. november 2009