Læs dagbog

Når lægen og psykologen siger noget forskelligt

En side i dagbogen "Igen og igen og..."
Skrevet af PernilleH 24. februar 2016 14:54

Min læge vil gerne øge min dosis af antidepressiv medicin. Han siger at denne dosis har hjulpet og hvis vi øger den til det dobbelte, kan jeg få dobbelt gavn. Desuden siger han, at jeg kan prøve at tænke på, at det ikke er anderledes end når en diabetiker får medicin.

Min psykolog mener, at jeg skal lære at rumme følelserne i stedet for at gøre dem mindre med medicin. Han siger, at det bliver hårdt, men hvis jeg kan ændre mine tankemønstre og vaner, så kan jeg komme helt fri af både medicin og depression, fordi jeg vil blive mere modstandsdygtig.

Jeg bryder mig egentlig ikke om, at skulle øges i dosis, for jeg føler på en eller anden måde at jeg giver op, eller at jeg udskyder erkendelsen af, at det er arbejdet med følelserne der virkelig vil gøre en forskel på den lange bane.

På den anden side mærker jeg ikke ret meget andet end den der klump i brystet, der fortæller mig at jeg er forkert og den anspændthed i kroppen der siger at jeg bliver forladt fordi jeg laver fejl. Det er virkelig svært at overskue og det ville være dejligt at skrue lidt ned for det. Men er det for nemt?

Jeg kommer da på arbejde, jeg får ryddet op og spist mad (for det meste), jeg får lavet lidt på mit skolearbejde og jeg prøver at se familie eller venner engang imellem. Det er ikke nemt med den klump i brystet og frygten siddende i kroppen, men jeg gør det og måske er det et tegn på at det går fremad?

Jeg ved, at jeg har et valg i det her og at beslutningskraft og viljestyrke kan være stærke redskaber, men jeg synes det er en svær en.

Kommentarer fra andre brugere

Hej Pernille

Ja, det kan jeg godt forstå er et svært valg. Du kunne måske prøve med mere medicin en periode og se, om det på den måde bliver nemmere at arbejde med de svære ting.

Det er jo en balancegang med den medicin. Det er ofte nødvendigt bare for at overleve, men det er også ganske fornuftigt at sige fra, hvis man føler, man bliver proppet med medicin og ikke får anden hjælp.

Men det lyder som om, du også får nogle samtaler, og jeg tænker, at en kombination med medicin og samtaler er godt. Om du så skal øges i medicin, det er svært at sige, men ja, måske er det meget godt for at kunne arbejde bedre med tingene.

Det er jo ikke nødvendigvis for evigt, at du skal have mere medicin eller medicin i det hele taget. Forhåbentlig bliver tingene lysere på et tidspunkt, og du kan trappe lidt ud igen.

Men jeg forstår godt, det er et svært valg, når fagpersonerne sige forskelligt. Jeg håber, du vil finde en god løsning for dig.

Kh jhn

Skrevet af JHN1, 24. februar 2016 15:11

Hej Pernille

Ja det er svært at tage en beslutning når fagpersoner siger noget forskelligt..

Nogle psykologer er modstander af medicin, min teraput sagde de virkede bedst hvis man tror på det.. Og nogle læger er meget glade for at give medicin.. Det er ikke et nemt valg.

Jeg får også antidepressiv 40 mg citalopram det har også været svært når man helst overhovedet ikke vil have medicin.

Men du kunne jo prøve, har hørt man relativ hurtig kan trappe ned igen. Det er da heller ikke rart du har det skidt.

Mvh Rabina

Skrevet af Rabina, 24. februar 2016 19:02

Hej Pernille

Jeg har aldrig selv været på medicin, men jeg har erfaret mig fra mange tæt på mig at medicin kan være godt så man ikke har det meget dårligt, hele tiden, men det skal jo også være en hjælp.
Personligt ville jeg nok vælge ikke at tage mere end hvad der får mig til at overskue terapi og alt andet i livet. Medicin har jo også et punkt hvor det ikke giver mere gavn - men jeg er jo ikke læge og det er op til dig.

Tænk på hvad du vil, diskutér det med nogen og beslut dig.
Held og lykke.
Emmie.

Skrevet af Anonym, 24. februar 2016 21:45

Kaere Pernille

Det er ret almindeligt at laeger vil give medicin og psykologer mener at samtaler og "arbejde med folelser" hjaelper.

Naar du selv mener at du hellere vil rumme dine folelser, saa boer du tage den vej. Jeg haaber at du har mulighed for at sige fra overfor laegen? Altsaa at du ikke har vrovl med kommunen, som evt. vil have dig til at tage mere medicin, hvis du er paa offebtlig forsorgelse.

Jeg tror bestemt at det er et tegn paa fremskridt at du er i stand til at goere visse ting, selv om du har en klump i brystet.

Pas godt paa dig selv

kh

Lucy

Skrevet af lucylucy, 3. marts 2016 00:13