Læs dagbog

Hypomaniiia og konfrontationssøgende!

En side i dagbogen "Når jeg ikke kan sove..."
Skrevet af Vilhelmine 22. september 2011 18:16

Min behandler har sendt en mail til mig efter vores sidste møde. I bund og grund skriver hun, at de gerne så at jeg blev indlagt på en åben afdeling i et stykke tid. "For at observere om du har det, vi kalder rapid cycling" skriver hun. Jeg ved godt hvad det er, og jeg ved også godt, at jeg nok har det. Lige nu er jeg ved at blive manisk. Min puls stiger, energiniveau er højt, jeg snakker hele tiden, jeg gør voldsomme ting. Har brug for sex, nærvær. Samtale. Alkohol. Og rengøring. Jeg må gøre mere rent. Træne mere. Jeg har ellers lige haft en nogenlunde normal periode, først en depressiv og så en hvor det fungerede sådan nogenlunde.
Jeg har ikke lyst til at blive indlagt. Indtil videre har jeg kunne holde mine behandlere hen med det der bipolare haløj, men ved en indlæggelse vil de helt sikkert opdage at det er sådan det står til. Og så vil de medicinere mig halvt ihjel. Flere min kreativitet. Min gejst. Jeg vil ikke medicineres mere. Så jeg skrev bare Nej tak, og har slukket min telefon. Håber ikke hun går videre med det, jeg skal ikke tilbage til psykiatrisk afdeling. Det er jo håbløst der. Slet ikke noget for mig.

Desuden er jeg normalt rimelig low-key. Jeg søger ikke konfrontationer, holder mig ude af skænderier. Men ikke mere. Det er som om en djævel har besat mig. Alle de personer jeg føler har trådt på mig, er jeg gået igang med at svine til. Jeg har allerede slettet tre af mine venner fra facebook, og lagt en grusom telefonsvarerbesked på en piges mobil. Jeg ved ikke hvorfor jeg har det sådan her lige nu, men jeg føler ikke jeg kan styre det jeg har lukket op for. Det er som at alt den råddenskab og stank der er indeni mig skal ud nu. Ellers vil den æde mig op, gøre mine indvolde grønne og mugne. Jeg har lyst til at blive virkelig, virkelig fuld. Der er studiefest i morgen. Jeg burde nok ikke tage til det når jeg er sådan her. Jeg ender bare med at skændtes med nogen. Eller slå nogen i byen. Argh! Jeg har brug for en aktivitet.

Kommentarer fra andre brugere

Hej igen Vilhelmine.
Læste din sidste kommentar i din tidl db. Jeg kan godt følge hvad det er du skriver. Også set i lyset af denne db. Vilhemine jeg har intet imod at du elsker sex. Det er da skønt, men hold dig til singlerne. Jeg håber også at du får det lidt mere stabilt og bare roligt jeg mener ikke kedeligt kun mere stabilt. At du finder ud af hvordan du finder den rette ro.

Skrevet af Anonym, 22. september 2011 18:22

Tak. Ja, I know. Men jeg er lidt ustyrlig lige nu. Det er nogen gange svært at styre, især i begyndelsen. Det var bestemt ikke meningen jeg ville gøre dig, eller nogen andre kede af det. Jeg vil også gerne finde ro på et tidspunkt :-)

Skrevet af Vilhelmine, 22. september 2011 18:27

Hej Vilhelmine

Jeg er bipolar ligesom du og har dog ikke rapid cycling, men skifter meget mellem melankoli og egentlig depression, ligesom jeg nogengange har hypomani.

Jeg synes du skal tage imod tilbuddet om indlæggelse, for når du ér blevet manisk, er du uden for rækkevidde, så længe det står på. Det er fedt at være manisk, man er uovervindelig.

Så gør det nu, lade dig indlægge på en åben afdeling.

Skrevet af Anonym, 22. september 2011 18:45

Hej

Vil ikke gå ind i gårsdagens db, men tag imod hjælp.....Livet er for kort til de svingninger, som tærere på krop, psyke og samvittigheden.

Bin there, done that, ikke for at gå i detaljer, men rigtig meget af det du søger, er meget selvdestruktive, og jeg peger ikke fingre

MVH

Skrevet af Anonym, 22. september 2011 19:44

Måske en ide at prøve ny medicin, hvis du tidligere har oplevet at den tar for meget fra dig. Det kunne du forklare dine behandlere.

Skrevet af Sofo, 22. september 2011 20:09

Det er jeg ked af at høre... Det lyder rigtig hårdt. Men det lyder også til at du godt kunne bruge noget hjælp? Jeg håber du kan få et tilbud, som du føler vil kunne passe dig... Og så håber jeg, at du på en eller anden måde måske kan dæmpe trangen til at svine folk til og være konfrontationssøgende. Det kunne jo ske, at du kom til at være for hurtig på aftrækkeren og kom til at sige nogle dumme ting til gode venner, som du senere vil fortryde. Håber rigtig meget, at du finder ro! Og jeg mener heller ikke, at det skal være kedeligt, bare harmonisk.

OBS: Jeg kender ikke særlig godt til din sygdom og kan nok ikke sætte mig ind i hvordan det er, at være dig så hvis jeg kommer med nogle evt. dumme kommentarer her så skyldes det blot uvidenhed. Det er venligt ment :-)

Skrevet af cremse, 22. september 2011 21:07

Hej Wilhelmine. jeg kan se at du har slettet mit indlæg ,fair nok . Det var ikke skrevet for at nedgøre dig ,det var mere ment som en pragmatisk kommentar til din hobby set i perspektiv. MVH.Ras.

Skrevet af ras, 23. september 2011 02:42

Hvorfor afslå hjælp, som måske kan hjælpe dig med at falde til ro, når det er det, du gerne vil. Hvis du havde andre ønsker, så ja, men når du gerne vil, og når du direkte siger, du ikke kan styre det, så er det da med at få rettet op på det.
Det var jo ikke den lukkede, de ville have dig ind på.
Jeg håber at læse næste gang, at du har taget imod tilbuddet.

Alt godt, Lars c",

Skrevet af dansk1970, 23. september 2011 19:39

Hej Wilhelmine.

Jeg tror jeg forstår din modvilje mod indlæggelse.
Men pointen er nok heller ikke at du straks skal lade dig indlægge?
Mon ikke du kan have det i baghovedet, indtil du oplever du virkelig har brug for noget støtte til at få løst nogle ting som giver problemer?

Jeg kan forestille mig at der kommer en periode hvor det bliver meget svært at håndtere nogle ting i dit liv, og så er det jo godt at have den mulighed?

Jeg tror du selv har styr på om, og evt. hvornår.

Jeg håber du finder den beslutning som du synes er bedst for dig.

KH.

Skrevet af Anonym, 24. september 2011 10:32

Øh, Ras, hvem du så er, så kan de fleste mennesker lide sex, det gør dem ikke til prostituerede eller til en "hobby". Dit indlæg var nedladende, fordømmende og stinker langtvæk fra mangel på både indsigt og passende pli. Jeg har ikke bedt om råd til min karriere, jeg klarer mig fint, tak.

Skrevet af Vilhelmine, 25. september 2011 18:27