Læs dagbog

tale til min fars 60 års fødselsdag

En side i dagbogen "Lorte liv"
Skrevet af silentgirl 12. december 2010 20:01

Tid der er gået, tid der kommer igen. Tid der er for lidt af og tid som alle mangler.
Tid der kan virke hurtig overstået og tid der aldrig tiltrækker nok tilskuer.
Tiden er jo knap men tid kan virke for meget. Tiden skal udnyttes og skal undersøges noget nærmere. Tid skal ikke være en byrde men tid kræver tid og rigtig god planlægning. Tid fylder hverdagene med deadlines og aftaler. Adskillige samtaler og hvert ord bærer sit eget tid og sit eget moment. Tiderne skifter. Vejret ændres og nu er der koldt. Vinteren er begyndt og tiden er anderledes. Der bliver hurtig mørkt. Den mørke tid indrammer os i dens vold og vi sidder alene tilbage med et lille lys om at tiden skifter. Tiderne fortæller os at livet er kort og skal udnyttes. Livet skal leves fuldt ud og nydes ved hver minus, hvert sekund – hver eneste øjeblik skal huskes og tiden er alt hvad vi har at læne os op af, stole på og regne med – Tiden kan ikke lyve eller narrer os. Tiden er pålidelig og trofast. Tiden er alt hvad vi har i verden bortset, når tiden bliver stjålet fra os.
60 år er gået og nu sidder vi her og ønsker min far tillykke med fødselsdagen og tiden er stadig vigtig. Man skal huske på at tiden er knap og man skal være lykkelig hvis man kan nå at fortælle dem man holder af at man elsker dem. Værdsætter dem og at de betyder alverden for én. Jeg har kendt dig i 24 år og selvom vi har haft vores op og nedture også selvom at halvdelen af gangene har været uberettiget så har vi kunnet forstå hinanden og jeg har altid næret en dyb respekt for dig og din person. Livet er så kort og jo længere man kommer op i alderen halveres fremtiden og vi alle ønsker at kunne leve for evigt men det kan desværre ikke lade sig gøre men det vigtigste man kan gøre, er at huske at sætte pris på hinanden og huske at fortælle det.
Så nu siger jeg til dig far at jeg elsker dig højere end noget andet og værdsætter dig. Holder af dig og forstår dig mere og mere fra hver dag der går… Tusind tak for alle de gange du har hjulpet mig og tak for de dejlige samtaler vi har haft og jeg er specielt stolt over at have dig som far..Hvad synes i?

Kommentarer fra andre brugere

Jeg synes det er rigtig godt :)

Skrevet af Tvivleren, 12. december 2010 21:30

Både god, og en anelse sørgelig.. Det med at man ikke har hinanden for evigt...

Knus fra Mif

Skrevet af Mif20, 12. december 2010 23:10

Kære silentgirl(silencio). Jeg kan ikke lige gennemskue om det er en 'tale' du har holdt, eller en du er ved at planlægge at holde. Eller om det overhovedet har noget med en tale at gøre.
Men det du skriver rummer en egen 'skønhed' og opererer på et højt filosofisk niveau. Og nok lidt for højt til sådan en traditionel familjesammenkomst. Men vis du ikke allerede har 'fyret' den af, så gør det. Den skal nok indhøste de traditionelle klapsalver, selvom halvdelen af selskabet ikke fatter en 'bønne'

K Art

Skrevet af ArtSchop, 13. december 2010 06:11